0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slavíme Boží hod

Slavíme Boží hod
sdílet:
Štědrý den je za námi, dnešek je pro křesťany oslavou narození Ježíše Krista.

Boží hod vánoční byl dnem odpočinku a rozjímání. Doma se neuklízelo, nestlaly se postele, nezametalo se, ani nechodilo po návštěvách. Vyráželo se pouze do kostela na sváteční mši.

Na Boží hod se vždy podávalo to nejlepší, co bylo. Zpravidla to bývala pořádně vykrmená husa. Ta se připravuje Boží hod i dnes, na stole se také často objevuje kachna nebo krůta. Výjimkou není ani svíčková na smetaně nebo vepřová se zelím.

Užijte si 1. svátek vánoční v klidu a pohodě a nejlépe s dobrým jídlem. Je to tradice.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit