0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slow Food - reakce na Fast Food

Slow Food - reakce na Fast Food
sdílet:
Hnutí Slow Food není nic nového pod sluncem. Založil jej italský novinář a gastronom Carlo Petrini už v roce 1986. Mělo jít o odezvu na otevření nové pobočky řetězce McDonald’s v Římě a cílem hnutí bylo vytvoření paralely k masové subkultuře fastfoodů. Mělo jít také o reakci na velkovýrobu potravin a o nesouhlas se standardizací prostřednictvím chemických chutí. Noví příznivci hnutí se množili rychle, zakládali tzv. convivia (z lat. slova vzájemná pohostinnost). Dnes působí na světě kolem tisíce místních convivií. Být členem hnutí Slow Food znamená navracet jídlu jeho důstojnost a podporovat poznávání různých chutí, členové usilují o souhru etických zásad a požitku z jídla.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit