0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Regionální potravina ocení nejkvalitnější produkty z regionů

dzem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Již počtvrté bude Ministerstvo zemědělství ČR udělovat ocenění nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům. Zastřeší je prestižní značka Regionální potravina, která je zárukou místního původu, vysoké kvality a originální chuti ve srovnání s jinými výrobky na trhu.

O značku Regionální potravina se soutěží v každém z třinácti krajů České republiky. Ocenění získá vždy jen ten nejlepší výrobek. Produkty, které se do soutěže zapojily, musejí být vyrobeny v příslušném regionu ze surovin dané oblasti nebo z tuzemských surovin. Oceněné výrobky získají možnost využívat značku Regionální potravina po čtyři roky na obale výrobků a také další propagační podporu od organizátorů soutěže. Nyní mohou spotřebitelé vybírat z téměř třech stovek produktů. Nově oceněné potraviny budou známy koncem června.

Příslib propagace

„Předešlé tři ročníky si vybudovaly pevné místo mezi malými a středními producenty, kterým je soutěž určena. Chceme tak podpořit jejich podnikání a zároveň zvýšit oblibu regionálních produktů u spotřebitelů. Malé a střední podniky většinou nemají prostředky na marketing a do nedávné doby měly velmi těžké vyjednávací podmínky u obchodních řetězců. Značka Regionální potravina jim v tomto směru může pomoci,“ uvedl ministr zemědělství Petr Bendl. V minulosti toto ocenění pomohlo například Olomouckým tvarůžkům, pro které soutěž Regionální potravina Olomouckého kraje znamenala dobrou propagaci. Soutěž doprovází informační kampaň, která má zákazníky motivovat, aby značku Regionální potravina vyhledávali v obchodech, na farmářských trzích, popřípadě přímo u výrobců. Více na www.regionalnipotravina.cz

Související články

Nejlepší jídla z tradičních českých surovin
  • Zajímavosti

Nejlepší jídla z tradičních českých surovin

V říjnovém Apetitu vám redaktorky časopisu Apetit prozradí, proč si zamilovat mák, olomoucké tvarůžky, uzené maso, škvarky, švestková povidla a droždí. Dají se z nich totiž připravit neskutečné laskominy. Třeba takové šišky z bramborového...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit