0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Regionální potravina ocení nejkvalitnější produkty z regionů

dzem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Již počtvrté bude Ministerstvo zemědělství ČR udělovat ocenění nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům. Zastřeší je prestižní značka Regionální potravina, která je zárukou místního původu, vysoké kvality a originální chuti ve srovnání s jinými výrobky na trhu.

O značku Regionální potravina se soutěží v každém z třinácti krajů České republiky. Ocenění získá vždy jen ten nejlepší výrobek. Produkty, které se do soutěže zapojily, musejí být vyrobeny v příslušném regionu ze surovin dané oblasti nebo z tuzemských surovin. Oceněné výrobky získají možnost využívat značku Regionální potravina po čtyři roky na obale výrobků a také další propagační podporu od organizátorů soutěže. Nyní mohou spotřebitelé vybírat z téměř třech stovek produktů. Nově oceněné potraviny budou známy koncem června.

Příslib propagace

„Předešlé tři ročníky si vybudovaly pevné místo mezi malými a středními producenty, kterým je soutěž určena. Chceme tak podpořit jejich podnikání a zároveň zvýšit oblibu regionálních produktů u spotřebitelů. Malé a střední podniky většinou nemají prostředky na marketing a do nedávné doby měly velmi těžké vyjednávací podmínky u obchodních řetězců. Značka Regionální potravina jim v tomto směru může pomoci,“ uvedl ministr zemědělství Petr Bendl. V minulosti toto ocenění pomohlo například Olomouckým tvarůžkům, pro které soutěž Regionální potravina Olomouckého kraje znamenala dobrou propagaci. Soutěž doprovází informační kampaň, která má zákazníky motivovat, aby značku Regionální potravina vyhledávali v obchodech, na farmářských trzích, popřípadě přímo u výrobců. Více na www.regionalnipotravina.cz

Související články

Nejlepší jídla z tradičních českých surovin
  • Zajímavosti

Nejlepší jídla z tradičních českých surovin

V říjnovém Apetitu vám redaktorky časopisu Apetit prozradí, proč si zamilovat mák, olomoucké tvarůžky, uzené maso, škvarky, švestková povidla a droždí. Dají se z nich totiž připravit neskutečné laskominy. Třeba takové šišky z bramborového...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit