0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Soutěžte s mozzarellou Galbani o kurz vaření

mozzarella se zeleninou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Vaříte s mozzarellou? Prozraďte svůj oblíbený recept a vyhrajte lekci vaření s italským šéfkuchařem Riccardem Lucquem.

 

Se sílícími slunečními paprsky máme chuť na lehčí středomořskou kuchyni. K nejoblíbenější u nás patří italská, ve které nechybí olivový olej, parmazán, víno a samozřejmě mozzarella. Také se bez ní v kuchyni neobejdete? Pošlete svůj oblíbený recept s mozzarellou Galbani a vyhrajte lekci vaření u vynikajícího italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho, majitele pražských restaurací Aromi a La Finestra a brněnské restaurace Il Mercato. Ve hře jsou také kuchařky Il gusto Italiano a praktické zástěry na vaření.

Tradiční surovina

Mozzarella Galbani představuje tradiční italský sýr s jemnou mléčnou chutí. Je skvělou výchozí surovinou nejen pro studenou kuchyni (kdo by neznal tříbarevný salát caprese), ale skvělá je také po tepelné úpravě. Můžete ji smažit, plnit jí teplé sendviče, obkládat pizzu nebo s ní zapékat těstoviny. Jaká je vaše oblíbená úprava? Podělte se o svůj recept. Soutěž začíná 1. května 2013. Probíhat bude ve dvou kategoriích – teplá kuchyně a studená kuchyně. Prostřednictvím hlasování si v průběhu soutěže sami vyberete deset nejlepších pokrmů v každé kategorii. Jejich autoři budou oceněni novou kuchařkou Il gusto Italiano plnou lahodných receptů a slušivou zástěrou na vaření.

Kurz vaření pro pět nejlepších

Ve finále vybere odborná porota, ve které nebude chybět ani šéfkuchař Riccardo Lucque, ze všech soutěžních receptů pět nejlepších. Výherci obdrží kromě kuchařky a zástěry poukázku na lekci vaření do nové školy vaření Laboratorio, Scuola di Cucina Riccarda Lucqueho.

[[nid:81]]
 
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit