
Vaříte s mozzarellou? Prozraďte svůj oblíbený recept a vyhrajte lekci vaření s italským šéfkuchařem Riccardem Lucquem.
Se sílícími slunečními paprsky máme chuť na lehčí středomořskou kuchyni. K nejoblíbenější u nás patří italská, ve které nechybí olivový olej, parmazán, víno a samozřejmě mozzarella. Také se bez ní v kuchyni neobejdete? Pošlete svůj oblíbený recept s mozzarellou Galbani a vyhrajte lekci vaření u vynikajícího italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho, majitele pražských restaurací Aromi a La Finestra a brněnské restaurace Il Mercato. Ve hře jsou také kuchařky Il gusto Italiano a praktické zástěry na vaření.
Tradiční surovina
Mozzarella Galbani představuje tradiční italský sýr s jemnou mléčnou chutí. Je skvělou výchozí surovinou nejen pro studenou kuchyni (kdo by neznal tříbarevný salát caprese), ale skvělá je také po tepelné úpravě. Můžete ji smažit, plnit jí teplé sendviče, obkládat pizzu nebo s ní zapékat těstoviny. Jaká je vaše oblíbená úprava? Podělte se o svůj recept. Soutěž začíná 1. května 2013. Probíhat bude ve dvou kategoriích – teplá kuchyně a studená kuchyně. Prostřednictvím hlasování si v průběhu soutěže sami vyberete deset nejlepších pokrmů v každé kategorii. Jejich autoři budou oceněni novou kuchařkou Il gusto Italiano plnou lahodných receptů a slušivou zástěrou na vaření.
Kurz vaření pro pět nejlepších
Ve finále vybere odborná porota, ve které nebude chybět ani šéfkuchař Riccardo Lucque, ze všech soutěžních receptů pět nejlepších. Výherci obdrží kromě kuchařky a zástěry poukázku na lekci vaření do nové školy vaření Laboratorio, Scuola di Cucina Riccarda Lucqueho.