0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Souboj s časem? Máme řešení, ať už máte na vaření 15, 30 nebo 45 minut

Souboj s časem? Máme řešení, ať už máte na vaření 15, 30 nebo 45 minut
sdílet:
Na práci z domova už jsme si zvykli. Našli jsme si svůj režim, denně plníme úkoly ze svého obývacího pokoje, „chodíme“ na on-line schůzky, telefonujeme a posíláme desítky emailů. K tomu všemu vaříme, učíme děti a staráme se o domácnost... Jak v tomhle nabitém programu ušetřit nějakou chvilku? Máme pro vás tip, který vám vytrhne trn z paty a získá vám trochu času. Navíc přinášíme i 3 lahodné recepty!

Vaření na home office je trochu honička. Vměstnat přípravu oběda mezi on-line schůzky, telefonáty s kolegy a komunikaci přes e-mail je občas téměř nadlidský úkol. Kdo vám podá pomocnou ruku, která zkrátí práci v kuchyni na minimum a vy budete moci sobě i rodině dopřát plnohodnotné jídlo připravené během pár minut? Vsaďte na mražené novinky i stálice značky Bonduelle! Díky nim můžete během okamžiku servírovat oběd plný vitaminů, proteinů a vlákniny.

Mražená zelenina: Čerstvější než čerstvá

Přemýšleli jste někdy při nákupu nad rozdílem mezi čerstvou zeleninou a tou mraženou? Několik rozdílů je jasných na první pohled, ten nejdůležitější je však většině lidí skryt. Díky zpracování si mražená zelenina Bonduelle zachová maximum vitaminů a chuti, mnohdy dokonce více než ta "čerstvá". Proč?

Rychlost
Mražená zelenina Bonduelle je sklízená na polích, které jsou v bezprostřední blízkosti výrobních závodů. Díky tomu je zelenina po sklizni okamžitě zpracována - blanšírovaná v páře a šokově zmrazená. Celý proces ošetření zeleniny trvá maximálně 5 hodiny od sklizně a zelenina si proto uchovává maximum vitaminů a chuti. Čerstvá zelenina obsahuje řadu vitaminů, ale jejich obsah postupně klesá. Na pulty obchodů se často dostane v horizontu dnů až týdnů, takže obsah vitaminů v ní už není tak vysoký jako ihned po sklizni.

Kvalita
Hloubkové zmrazení proudem vzduchu o teplotě -30°C (tvz. šokové zmrazení), zmrazí zeleninu do několika minut, díky čemuž se zelenina uzamkne a nevytvoří se ledové krystaly. Tato metoda zmrazování je unikátní, nedojde během ní k poničení buněčné struktury a uzamkne v ní maximum živin. Výsledkem toho je, že mražená zelenina Bonduelle se čím dál více blíží té čerstvé třeba ze zahrádky.

Kolik času máte na přípravu oběda?

Bonduelle Cereali1) Mám 15 minut – BONDUELLE CEREALI

Cereali je vyvážená směs obilnin a zeleniny s vysokým obsahem vlákniny. Stačí jen pár minut ohřát na pánvi, přidat trochu koření dle chuti a zdravé a vývážené jídlo je na světě za pár minut. Bonduelle Cereali si můžete dopřát ve dvou variantách a to s Dýní a pohankou nebo se Zelenými fazolkami a ječmenem. Inspirace pro vás ↓.

Krémové cerealitoKrémové cerealito

Pro 2 osoby

Ingredience

  • 1 balení Bonduelle Cereali s dýní a pohankou (400 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 125 ml smetany
  • čerstvá bazalka
  • sušená rajčata podle chuti
  • 1–2 stroužky česneku
  • parmazán podle chuti
  • sůl, pepř
     

Příprava jídla

  • Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Poté přisypeme celé balení Bonduelle Cereali s dýní a pohankou a restujeme zhruba 6 min. Osolíme a opepříme dle chuti, přidáme lístky bazalky a celé důkladně promícháme. Směs zalijeme smetanou a vaříme cca 5 min, dokud smetana nezhoustne. Přidáme na malé kousky nakrájená sušená rajčata a nastrouhaný parmazán, opět promícháme a máme hotovo. Podáváme posypané plátky parmazánu a lístky bazalky.
 

Bonduelle polévkové směsi2) Mám 30 minut – BONDUELLE POLÉVKOVKÉ SMĚSI

Polévkové směsi perfektně šetří čas v kuchyni, protože zeleninu není třeba krájet nebo čistit. Navíc je zelenina upravená na páře a poté šokově zmrazená, takže má krásnou barvu a je plná vitaminů. Můžete si je vychutnat ve 3 variantách a to Dýňová, Květáková nebo Zelená polévková směs. Inspirace pro vás ↓.

Dýňovo-hrušková polévkaDýňovo-hrušková polévka

Na 4 porce

Ingredience

  • 1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)
  • 1 a ¾ hrnku hruškového nektaru
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • ½ hrnku nakrájené cibule
  • ½ hrnku vody
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 2 a ½ hrnku smetany
  • ¼ lžičky granulovaného zázvoru
  • ¼ lžičky mletého bílého pepře
  • ¼ lžičky granulované skořice
  • hruška na dozdobení
      

Příprava jídla

  • V hrnci na oleji orestujeme cibuli. Přidáme vodu, vývar a přivedeme k varu. Přilijeme hruškový nektar, smetanu a všechno koření a opět přivedeme k varu. Nyní přidáme celé balení Bonduelle Dýňové polévkové směsi a vaříme 3 minuty, dokud zelenina nezměkne, poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Před podáváním polévku dozdobíme plátky hrušky.


Bonduelle jednodruhová zelenina3) Mám více než 30 minut – Jednodruhová zelenina Bonduelle

Máte-li přece jenom čas pustit se trochu do experimentů, vezměte si na pomoc zeleninu sklízenou v nejvyšší fázi zralosti, aby byla chutná a plná vitamínů, blanšírována na páře, aby se zničily nežádoucí enzymy a zmrazena šokem, aby se k Vám dostala s maximálním množstvím živin. Celý tento proces trvá méně než 5 hodin díky těsné blízkosti polí a výrobních závodů a vy jsi tak můžete dopřát krásně barevnou a chutnou zeleninu jako v den sklizně. Zkuste třeba mražený Hrášek Vapeur, Špenát nebo Zelené fazolky či Kukuřici. Inspirace pro vás ↓.

Soba nudle s brokolicí a sezamemSoba nudle s brokolicí a sezamem

Pro 4 osoby

Ingredience

  • 1 balení Bonduelle Vapeur brokolice
  • 280 g soba nudlí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 kuřecí prsa
  • hrst čerstvé bazalky
  • 2 jarní cibulky
 
NA SEZAMOVOČESNEKOVOU OMÁČKOU: 
  • 4 lžíce pravé sojové omáčky
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 stroužek česneku
      

Příprava jídla

  • Nejprve si smícháním sójové omáčky, javorového sirupu, limetkové šťávy, semínek a prolisovaného česneku připravíme v misce sezamovo-česnekovou omáčku a odložíme ji stranou.
  • Kuřecí maso si na olivovém oleji opečeme na pánvi z každé strany dokřupava, osolíme, opepříme, pokapeme trochou limetkové šťávy a také necháme stranou.
  • Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme asijské nudle a uvaříme je podle návodu na obalu. Na poslední tři minuty přidáme do hrnce také brokolici Bonduelle Vapeur. Po uplynutí doby vaření slijeme nudle i brokolici a dobře propláchneme pod tekoucí vodou.
  • K nudlím přidáme orestované kuřecího maso na plátky, posypeme trhanou bazalkou a kolečky jarní cibulky, zalijeme předem připravenou omáčkou a důkladně promícháme.

Související články

Snadno a rychle: pečená brambora s náplní
  • Tipy a triky

Snadno a rychle: pečená brambora s náplní

Jak nejlépe upéct bramboru Rozpalte troubu na 220 °C. Velkou bramboru dobře omyjte, ale slupku neškrábejte. Potřete ji olejem, dejte na plech a pečte 25 minut. Pak snižte teplotu na 190 °C a dál pečte 60–75 minut; během pečení ji...

Apetit magazín

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...

Obchod Apetit