Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Souboj s časem? Máme řešení, ať už máte na vaření 15, 30 nebo 45 minut

Souboj s časem? Máme řešení, ať už máte na vaření 15, 30 nebo 45 minut
sdílet:

Jak v nabitém programu ušetřit nějakou chvilku? Máme pro vás tip, který vám vytrhne trn z paty a získá vám trochu času. Navíc přinášíme i 3 lahodné recepty!

    Vaření na home office je trochu honička. Vměstnat přípravu oběda mezi on-line schůzky, telefonáty s kolegy a komunikaci přes e-mail je občas téměř nadlidský úkol. Kdo vám podá pomocnou ruku, která zkrátí práci v kuchyni na minimum a vy budete moci sobě i rodině dopřát plnohodnotné jídlo připravené během pár minut? Vsaďte na mražené novinky i stálice značky Bonduelle! Díky nim můžete během okamžiku servírovat oběd plný vitaminů, proteinů a vlákniny.

    Mražená zelenina: Čerstvější než čerstvá

    Přemýšleli jste někdy při nákupu nad rozdílem mezi čerstvou zeleninou a tou mraženou? Několik rozdílů je jasných na první pohled, ten nejdůležitější je však většině lidí skryt.

    Díky zpracování si mražená zelenina Bonduelle zachová maximum vitaminů a chuti, mnohdy dokonce více než ta "čerstvá". Proč?

    Rychlost použití mražené zeleniny

    Mražená zelenina Bonduelle je sklízená na polích, které jsou v bezprostřední blízkosti výrobních závodů. Díky tomu je zelenina po sklizni okamžitě zpracována - blanšírovaná v páře a šokově zmrazená.

    • Celý proces ošetření zeleniny trvá maximálně 5 hodiny od sklizně a zelenina si proto uchovává maximum vitaminů a chuti.
    • Čerstvá zelenina obsahuje řadu vitaminů, ale jejich obsah postupně klesá.
    • Na pulty obchodů se často dostane v horizontu dnů až týdnů, takže obsah vitaminů v ní už není tak vysoký jako ihned po sklizni.

    Zamražená, když je zralá

    Hloubkové zmrazení proudem vzduchu o teplotě -30°C (tvz. šokové zmrazení), zmrazí zeleninu do několika minut, díky čemuž se zelenina uzamkne a nevytvoří se ledové krystaly. Tato metoda zmrazování je unikátní, nedojde během ní k poničení buněčné struktury a uzamkne v ní maximum živin. Výsledkem toho je, že mražená zelenina Bonduelle se čím dál více blíží té čerstvé třeba ze zahrádky.

    Kolik času máte na přípravu oběda?

    1. Mám 15 minut – BONDUELLE CEREALI

    Cereali je vyvážená směs obilnin a zeleniny s vysokým obsahem vlákniny. Stačí jen pár minut ohřát na pánvi, přidat trochu koření dle chuti a zdravé a vývážené jídlo je na světě za pár minut. Bonduelle Cereali si můžete dopřát ve dvou variantách a to s Dýní a pohankou nebo se Zelenými fazolkami a ječmenem. Inspirace pro vás ↓.

    Krémové cerealito

    Pro 2 osoby

    Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 125 ml smetany
    • čerstvá bazalka
    • sušená rajčata podle chuti
    • 1–2 stroužky česneku
    • parmazán podle chuti
    • sůl, pepř

    Příprava jídla

    Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte nadrobno nakrájený česnek. Poté přisypte celé balení Bonduelle Cereali s dýní a pohankou a restujte zhruba 6 min. Osolte a opepřete dle chuti, přidejte lístky bazalky a celé důkladně promíchejte. Směs zalijte smetanou a vařte cca 5 min, dokud smetana nezhoustne. Přidejte na malé kousky nakrájená sušená rajčata a nastrouhaný parmazán, opět promíchejte a je hotovo. Podávejte posypané plátky parmazánu a lístky bazalky.

     

    2. Mám 30 minut – BONDUELLE POLÉVKOVÉ SMĚSI

    Polévkové směsi perfektně šetří čas v kuchyni, protože zeleninu není třeba krájet nebo čistit. Navíc je zelenina upravená na páře a poté šokově zmrazená, takže má krásnou barvu a je plná vitaminů. Můžete si je vychutnat ve 3 variantách a to Dýňová, Květáková nebo Zelená polévková směs. Inspirace pro vás ↓.

    Dýňovo-hrušková polévka

    Na 4 porce

    Ingredience

    • 1 a ¾ hrnku hruškového nektaru
    • 1 lžička rostlinného oleje
    • ½ hrnku nakrájené cibule
    • ½ hrnku vody
    • 1 hrnek kuřecího vývaru
    • 2 a ½ hrnku smetany
    • ¼ lžičky granulovaného zázvoru
    • ¼ lžičky mletého bílého pepře
    • ¼ lžičky granulované skořice
    • hruška na dozdobení

    Příprava jídla

    V hrnci na oleji orestujeme cibuli. Přidáme vodu, vývar a přivedeme k varu. Přilijeme hruškový nektar, smetanu a všechno koření a opět přivedeme k varu. Nyní přidáme celé balení Bonduelle Dýňové polévkové směsi a vaříme 3 minuty, dokud zelenina nezměkne, poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Před podáváním polévku dozdobíme plátky hrušky.


    Bonduelle jednodruhová zelenina3) Mám více než 30 minut – Jednodruhová zelenina Bonduelle

    Máte-li přece jenom čas pustit se trochu do experimentů, vezměte si na pomoc zeleninu sklízenou v nejvyšší fázi zralosti, aby byla chutná a plná vitamínů, blanšírována na páře, aby se zničily nežádoucí enzymy a zmrazena šokem, aby se k Vám dostala s maximálním množstvím živin. Celý tento proces trvá méně než 5 hodin díky těsné blízkosti polí a výrobních závodů a vy jsi tak můžete dopřát krásně barevnou a chutnou zeleninu jako v den sklizně. Zkuste třeba mražený Hrášek Vapeur, Špenát nebo Zelené fazolky či Kukuřici. Inspirace pro vás ↓.

    Soba nudle s brokolicí a sezamemSoba nudle s brokolicí a sezamem

    Pro 4 osoby

    Ingredience

    • 280 g soba nudlí
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 kuřecí prsa
    • hrst čerstvé bazalky
    • 2 jarní cibulky

    NA SEZAMOVOČESNEKOVOU OMÁČKU: 

    • 4 lžíce sojové omáčky
    • 2 lžíce javorového sirupu
    • 2 lžíce limetkové šťávy
    • 2 lžíce sezamových semínek
    • 1 stroužek česneku

    Příprava jídla

    • Nejprve si smícháním sójové omáčky, javorového sirupu, limetkové šťávy, semínek a prolisovaného česneku připravíte v misce sezamovo-česnekovou omáčku a odložte ji stranou.
    • Kuřecí maso si na olivovém oleji opečte na pánvi z každé strany dokřupava, osolte, opepřete, pokapejte trochou limetkové šťávy a také nechte stranou.
    • Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte asijské nudle a uvařte je podle návodu na obalu. Na poslední tři minuty přidejte do hrnce také brokolici Bonduelle Vapeur. Po uplynutí doby vaření slijte nudle i brokolici a dobře propláchněte pod tekoucí vodou.
    • K nudlím přidejte orestované kuřecí maso na plátky, posypte trhanou bazalkou a kolečky jarní cibulky, zalijte předem připravenou omáčkou a důkladně promíchejte.
    Skryt pre seznam

    Související články

    Apetit magazín

    TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

    TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

    Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

    Obchod Apetit

    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč