„Soutěž Bocuse d’Or je přehlídkou toho nejlepšího, co současná gastronomie nabízí. Naše soutěžní menu jsme připravovali déle než půl roku, teď ho rádi nabídneme i návštěvníkům restaurace Kampa Park. Jedná se o výběr ze soutěžního menu a my pevně věříme, že ho všichni velmi dobře ohodnotí a také budou moci posoudit, jak dobře jsme naši republiku v soutěži reprezentovali,“ říká s úsměvem Sous Chef restaurace Kampa Park Jan Všetečka, který Bocuse d’Or Menu ve spolupráci s Markem Raditschem pečlivě sestavil. Ten se Bocuse d’Or 2009 zúčastnil jako porotce a působí jako Executive Chef společnosti Kampa Group.
Bocuse d’Or Menu: krevety, treska, hovězí filet mignon i vanilková Panna Cotta.
Originální čtyřchodové Bocuse d’Or Menu si můžete v Kampa Parku vychutnat od začátku března. Vaše chuťové buňky připraví na symfonii skvělých chutí tataráček z divokých krevet s okurkou. Následovat bude předkrm v podobě výtečné rybí polévky Bouillabaisse s krevetkami, mušlemi svatého Jakuba a šafránovou pěnou.
Soutěžící na Bocuse d’Or 2009 připravovali dva hlavní chody, a tak této skladbě odpovídá i Bocuse d’Or Menu v Kampa Parku. Ctitele rybího masa jistě potěší rybí hlavní chod v podobě pečené tresky s baby artyčokem, rajčatovým confit, dýňovo-pomerančovým cimbálem a omáčkou coralline. Příznivci tradiční české kuchyně s moderním nádechem ocení masový hlavní chod, kterým je hovězí filet mignon s knedlíkem, červeným zelím, bramborovým fondantem s kroketkou z foie gras a omáčkou Mystery.
Paletu chutí uzavře dezert vanilková panna cotta s malinami. Bocuse d’Or Menu bude v nabídce restaurace Kampa Park za 1850 Kč, cena menu s ochutnávkou vhodných vín vybraných sommeliérem je 3000 Kč.