0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Staňte se porotou Bocuse d’Or

Staňte se porotou Bocuse d’Or
sdílet:
Soutěž Bocuse d’Or je bezesporu jednou z nejprestižnějších kulinářských soutěží na světě a vy máte nyní jedinečnou příležitost ochutnat, co pro porotu vařil historicky první český soutěžící Jan Všetečka. V obrovské konkurenci nakonec obsadil fantastické 14. místo. „Je to úžasný úspěch, máme čtrnáctého nejlepšího kuchaře na světě! Navíc jsme dostali speciální cenu za propagaci soutěže, za což patří velký dík Marku Raditschovi, jenž se ujal národní kvalifikace,“ řekla PR manažerka Kampa Group Barbara Jacklová.

„Soutěž Bocuse d’Or je přehlídkou toho nejlepšího, co současná gastronomie nabízí. Naše soutěžní menu jsme připravovali déle než půl roku, teď ho rádi nabídneme i návštěvníkům restaurace Kampa Park. Jedná se o výběr ze soutěžního menu a my pevně věříme, že ho všichni velmi dobře ohodnotí a také budou moci posoudit, jak dobře jsme naši republiku v soutěži reprezentovali,“ říká s úsměvem Sous Chef restaurace Kampa Park Jan Všetečka, který Bocuse d’Or Menu ve spolupráci s Markem Raditschem pečlivě sestavil. Ten se Bocuse d’Or 2009 zúčastnil jako porotce a působí jako Executive Chef společnosti Kampa Group.

Bocuse d’Or Menu: krevety, treska, hovězí filet mignon i vanilková Panna Cotta.

Originální čtyřchodové Bocuse d’Or Menu si můžete v Kampa Parku vychutnat od začátku března. Vaše chuťové buňky připraví na symfonii skvělých chutí tataráček z divokých krevet s okurkou. Následovat bude předkrm v podobě výtečné rybí polévky Bouillabaisse s krevetkami, mušlemi svatého Jakuba a šafránovou pěnou.

Soutěžící na Bocuse d’Or 2009 připravovali dva hlavní chody, a tak této skladbě odpovídá i Bocuse d’Or Menu v Kampa Parku. Ctitele rybího masa jistě potěší rybí hlavní chod v podobě pečené tresky s baby artyčokem, rajčatovým confit, dýňovo-pomerančovým cimbálem a omáčkou coralline. Příznivci tradiční české kuchyně s moderním nádechem ocení masový hlavní chod, kterým je hovězí filet mignon s knedlíkem, červeným zelím, bramborovým fondantem s kroketkou z foie gras a omáčkou Mystery.

Paletu chutí uzavře dezert vanilková panna cotta s malinami. Bocuse d’Or Menu bude v nabídce restaurace Kampa Park za 1850 Kč, cena menu s ochutnávkou vhodných vín vybraných sommeliérem je 3000 Kč.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit