Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švejk doputoval na Malou Stranu v Praze

pípa pivo
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

„Dobré jídlo, dobré pití, základ všeho živobytí,“ tak pravil dobrý voják Švejk ve své nově otevřené restauraci v ulici Cihelná 3. Švejk restaurant Malostranská pivnice je již 47. provozovnou v řadě.Slavnostně byla otevřena 2. prosince 2008.

Objekt, kde se dnes Švejk usadil, má velmi pestrou historii. V roce 1664 zde bývala katovna a následně rasovna. O 150 let později přikázal magistrát tehdejší majitelce objektu, Marii Ziřkové, zpracovat plány na jeho rekonstrukci. Pro nedostatek finančních prostředků však byla nucena dnešní Malostranskou pivnici odprodat Janu Vincentu Kalivodovi. Novoklasicistní průčelí zdobí tuto budovu od roku 1847, tedy pouhých pět let od uvaření první várky piva Pilsner Urquell, dodnes.

Švejk restaurant Malostranská pivnice je členěn do několika částí ve dvou podlažích. Ve spodní části se nachází tradiční česká pivnice, která pojme až stovku hostů. Nahoře v restauraci si na české kuchyni pochutná až 80 návštěvníků. Posedět se dá i na zahrádce o kapacitě 200 osob – zahrádka je v provozu celoročně. Součástí jsou i oddělené salonky a salonek nekuřácký.

Otevřeno je sedm dní v týdnu a na čepu jsou tři značky piva. Pilsner Urquell z tanků, tmavý Master a černé pivo Velkopopovický Kozel tmavý. Radegast Birell je podáván v lahvi. České kuchyni vévodí guláš a svíčková. Nechybí ani speciality. Hosté si vyberou i ze steaků, minutek a mezinárodní kuchyně.

Chceme nabízet českou pohostinnost, českou kuchyni, českou atmosféru a hlavně plzeňské pivo.“ prozradil Martin Med, majitel Švejk restaurantu Malostranská pivnice. Atmosféru Švejk restaurantu vytváří dřevěná podlaha, masivní dřevěný nábytek a obložení stěn. Interiér doplňují barevné vitráže s motivy kreseb Josefa Lady a všudypřítomná tvář dobrého vojáka Švejka.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín