Telecí maso v kuchyni (kurz vaření)

sdílet:
Naučte se ty nejlepší úpravy telecího masa, které se mezi labužníky těší oblibě díky jemné struktuře a chuti. Toto světlé, křehké maso má mnohostranné využití. Chutnat vám bude guláš, roláda i prudce osmažené řízky.

Tradiční i netradiční úpravy


Na kurzu vaření Telecí maso v kuchyni se dozvíte, jak správně vybrat a nakoupit telecí maso. Šéfkuchař Dalibor Navrátil vám prozradí, k jakým úpravám se telecí maso hodí a jak ho správně připravit, aby se všichni oblizovali až za ušima. A protože málokdo chce jíst maso jen tak samotné, důležitou roli hrají na talíři i přílohy. Lektor kurzu vám pomůže vybrat ty, které se k telecímu hodí nejlépe, například tradiční český knedlík nebo italskou pečenou polentu. Na kurzu si sami zkusíte uvařit také pikantní telecí tokáň i telecí saltimboccu ve dvou různých úpravách.

Menu kurzu:


  • Telecí tokáň s žemlovým knedlíčkem
  • Telecí ledvinka s tomatovou salsou a pečenou polentou
  • Dlouze pošírovaná telecí ledvina
  • Telecí brzlík s nadívaným grilovaným lilkem
  • Telecí saltimbocca

Co: Kurz vaření   
Kdy: 11. dubna 2011 od 16.30
Kde: Pražský kulinářský institut, Suchdolská 14, Praha 6
Za kolik: 3600 Kč
Info: www.prakul.cz
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit