Thajská a laoská kuchyně je pro Středoevropany plná neobvyklých chutí, které vznikají kombinací rozmanitého koření a dalších přísad. Nechte se v chladném lednovém počasí rozehřát lahodnými pokrmy, které voní exotikou.
Vyrazte na kurz pikantního vaření a naučte se pracovat s mořskými plody, rozeznat různé druhy asijských nudlí, připravit lepivou rýži a uvařit skvělé kari s různými druhy mas. Kurz vede šéfkuchařka brněnské restaurace Sabaidy, která vám prozradí nejen to, jak pokrmy správně připravit, ale také kde sehnat autentické suroviny, bez kterých se thajská a laoská kuchyně neobejde.
Menu kurzu:
- Phn you – křupavé jarní rolky se zeleninou a masem
- Tom Yum – polévka se zázvorem Galangal, citronovou trávou, limetkovými listy, rybí a chilli omáčkou
- Phad Thai – smažené rýžové nudle s arašídy, tofu, jarní cibulkou, vejcem a sójovými klíčky
- Phat chimoug – restované skleněné nudle s tygřími krevetami
- Kaeng Kari Kai – červené kari s kuřecím masem, laoskými bylinkami, bambusovými výhonky, asijskými houbami a lepivou laoskou rýží
Co: Kurz vaření
Kdy: 30. ledna 2011 od 11 do 16 hodin
Kde: Divoká vařečka, Pekárenská 6, Brno
Za kolik: 2700 Kč
Info: www.divoka-varecka.cz