0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Thajská a laoská kuchyně (kurz vaření)

Thajská a laoská kuchyně (kurz vaření)
sdílet:
Thajská a laoská kuchyně je pro Středoevropany plná neobvyklých chutí, které vznikají kombinací rozmanitého koření a dalších přísad. Nechte se v chladném lednovém počasí rozehřát lahodnými pokrmy, které voní exotikou.

Vyrazte na kurz pikantního vaření a naučte se pracovat s mořskými plody, rozeznat různé druhy asijských nudlí, připravit lepivou rýži a uvařit skvělé kari s různými druhy mas. Kurz vede šéfkuchařka brněnské restaurace Sabaidy, která vám prozradí nejen to, jak pokrmy správně připravit, ale také kde sehnat autentické suroviny, bez kterých se thajská a laoská kuchyně neobejde.

Menu kurzu:

 

 

  • Phn you – křupavé jarní rolky se zeleninou a masem
  • Tom Yum  – polévka se zázvorem Galangal, citronovou trávou, limetkovými listy, rybí a chilli omáčkou
  • Phad Thai – smažené rýžové nudle s arašídy, tofu, jarní cibulkou, vejcem a sójovými klíčky
  • Phat chimoug – restované skleněné nudle s tygřími krevetami
  • Kaeng Kari Kai – červené kari s kuřecím masem, laoskými bylinkami, bambusovými výhonky, asijskými houbami a lepivou laoskou rýží


Co: Kurz vaření   
Kdy: 30. ledna 2011 od 11 do 16 hodin
Kde: Divoká vařečka, Pekárenská 6, Brno
Za kolik: 2700 Kč
Info: www.divoka-varecka.cz

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč