Pátý ročník tradičního Francouzského trhu se koná na pražském náměstí Na Kampě od čtvrtka 11. do neděle 14. července 2013. Trh začíná každý den v 10 hodin a končí ve 20 hodin. Po celou dobu konání akce si návštěvníci vychutnají kvalitní vína a gurmánské speciality, kterými je francouzská kuchyně proslavená. Trh doplní francouzské šansony s prvky swingu a jazzu.
Gaskoňské speciality
Letošní Francouzský trh se zaměřuje na představení regionu Gaskoňsko, který se nachází mezi přístavním městem Bordeaux a Pyrenejemi. Gurmáni oblast znají díky husím játrům a konfitované kachně. Představit produkty svého regionu přijedou vinaři přímo z Gaskoňska. O typickou francouzskou atmosféru se postará hudební seskupení Dandys de Saint Mont, které pochází z malé gaskoňské vesnice.
Přijďte si na Kampu vychutnat mořské mušle, burgundské hlemýždě, bretaňské palačinky i žabí stehýnka!