Tip na akci v Praze: Degustace autentického vína z Moravy

sdílet:
Každé víno má svůj příběh, jen to autentické, chemicky neošetřené, začalo ten svůj psát tak trochu upřímněji. Přečíst si ho na vlastní kůži můžete v úterý 27. května v osobité pražské vinárně Veltlin.

Je libo sklenku nefiltrovaného vína?


V úterý 27. května 2014 se ve večerních hodinách v pražské vinárně Veltlin uskuteční další z mnoha degustací. Tentokrát se budou ochutnávat bílá a červená vína domácího vinařství rodiny Salajkovy, která svá vína pěstuje a kvasí v Dolních Bojanovicích v Slovácké podoblasti. I když jde pouze o maloprodukci, rodina Salajků má v oblasti vinařství několikagenerační zkušenosti. Zaměřují se na výrobu zemských vín, která nejsou nijak čiřena ani filtrována.

Pokud rádi ochutnáváte nová vína v příjemném prostředí, nenechte si degustaci ve Veltlinu ujít. Prostor vinárny je jednoduše dekorován a zdejší večery patří mezi ty tiché a příjemně relaxační. Veltlin wine bar se svou nabídkou zaměřuje na vína autentická neboli bez chemikálií a konzervantů a vína, která vzešla z vinic neošetřovaných postřiky. Cena vstupného na degustaci vín rodiny Salajkovy je 300 Kč. Rezervujte na info@veltlin.cz.



Pohádkový festival autentistů v Troji


Patříte-li, stejně jako my, k milovníkům originálních vín, doporučujeme zavítat na první ročník festivalu autentických vín Praha pije víno, který se uskuteční v renesančních královských zahradách Trojského zámku, a to od 6. do 7. června. Po celé dva dny budete moct ochutnávat produkty vinařských regionů Rakouska, Maďarska, Slovenska, Slovinska, Itálie a samozřejmě České republiky. Na festivalu se setká až 400 vzorků vín. Mezi jednotlivými sklenkami se můžete občerstvit nabídkou farmářského obchodu Sklizeno, degustačního obchodu Fajnšmekr, karlínského bistra Krystal nebo nově založené čajovny Tea Mountain. Ceny vstupenek a další info najdete na oficiálních stránkách akce.

Jednoduchý návod, jak degustovat víno


Profesionální degustace patří mezi obtížné gastronomické obory, osvojit si její základy však není žádná věda. Náš článek o vinné degustaci je jednoduchým návodem pro ty, kteří mají v ochutnávání mezery, i pro ty, kteří si chtějí svou dovednost jen maličko oživit. Mrkněte sem.

Připravila Nikita Rybová


Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit