Co jiného potěší nadšeného kuchaře nebo kuchařku tolik jako kniha s recepty a radami pro poctivé domácí vaření? Vybrali jsme pro vás čtyři naše nejmilejší (a opakovaným vařením ověřené).
Jamie Oliver: 30 minut v kuchyni
Oblíbený šéfkuchař bez čepice vám ukáže, že kompletní menu lze bez problémů servírovat do třiceti minut. Nemožné? Tajemství spočívá ve správné organizaci a načasování přípravy, díky kterým nabídnete celé variace skvělých jídel. Kuchařku, která využívá každou minutu vašeho času v kuchyni, koupíte do konce prosince se slevou 20 % v e-shopu www.e-jamie.eu.
Marcella Hazan: Klasická italská kuchyně
Klasická textová kuchařka bez fotografií je určená všem kuchařům, začátečníkům i profesionálům. Poslouží vám jako praktický a obsažný průvodce po technikách a ingrediencích, stejně jako sbírka těch nejchutnějších receptů z italského repertoáru. Naučíte se vše pro dokonalé zvládnutí italské kuchyně – od domácích těstovin až po úpravu u nás méně užívaných mas, jako je telecí. Za 346 Kč koupíte v e-shopu www.knihy.abz.cz.
Hana Zemanová: BioAbecedář
Propagátorka zdravého stravování a vaření vytvořila komplexního průvodce světem biopotravin, který vás naučí rozpoznat kvalitní suroviny a odpoví vám na mnohé otázky ohledně výživy. V knize najdete spoustu informací o méně obvyklých přísadách, které brzy začnete častěji využívat při vaření. Praktická receptová část obsahuje přes šedesát skvělých a vyzkoušených receptů spolu s fotografií hotového jídla. Za 699 Kč koupíte na www.smartpress.cz.
Cornelia Schinharl, Sebastian Dickhaut: Basic vaření po asijsku
Pro milovníky pořádně pikantního vaření. Naučte se domácí sladkou chilli omáčku, nakládat zázvor, připravit suši nebo jarní závitky s nudlemi tak jako v zemích, odkud pocházejí. Za skvělou cenu 127 Kč koupíte na www.knihcentrum.cz.