Tip na gastrovýlet: Táborský festival vína

Tip na gastrovýlet: Táborský festival vína
sdílet:
Jižní Čechy čeká dvoutýdenní přehlídka českých a moravských vín

Táborský festival vína začíná ve čtvrtek 15. března a potrvá až do 31. března. Akce se koná letos již počtvrté a opět se jí zúčastní skvělí vinaři, sommeliéři a degustátoři z celé České republiky. Návštěvníky seznámí s nabídkou vinařství Miloše Michlovského, Volařík, Kosík a dalších oblíbených českých a moravských producentů. „Letos zde bude opravdu to nejlepší z Čech a Moravy. Myslím, že už nic lepšího sehnat téměř nemůžeme, a troufnu si tvrdit, že návštěvníci festivalu nikde jinde tolik vinařských a sommeliérských hvězd na jednom místě nenajdou,“ říká pořadatel Táborského festivalu vína Jiří Blafka.

Akce slibuje více než dva týdny gastronomických radovánek. K těm patří například řízené degustace, tematické degustační večery (snoubení vína a sýrů, zvěřiny či jiných pokrmů), sommeliérská show, ochutnávka pravých champagne a burgundských vín nebo kurz degustačního minima. Ceny vstupenek na jednotlivé akce festivalu se pohybují v rozmezí 130 až 990 Kč.

Co: Táborský festival vína
Kdy: 15.–31. března 2012
Kde: město Tábor
Za kolik: 130–990 Kč
Info: www.festival-vina.cz


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit