Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 1.–2. 2.

Tipy na víkend 1.–2. 2.
sdílet:

Únor je měsíc masopustního veselí, zabijačkových hodů, koblih a lívanců, zkrátka čas nespoutané bujarosti, kterou si můžete užít i tento víkend hned na několika místech v republice.

 

h3>masopust

Masopust na Veselém Kopci

1. 2., 10.00–15.30, Muzeum v přírodě Vysočina, skanzen Veselý Kopec
Tradiční masopustní obchůzku, letos v podání obyvatel Studnic u Hlinska, pro vás připravili ve skanzenu na Veselém Kopci. Uvidíte klasické maškary – slaměné, laufra, ženu, turky, kramáře i kobylu, která bude na konci masopustu obřadně poražena. Maškary před každou roubenkou zatančí obřadní kolečko a rozpustile zažertují s diváky. Mimořádně bude u příležitosti masopustu otevřena i expozice hlineckých masek v 8 km vzdáleném Betlému v Hlinsku.

  • Vstup: 120 Kč, děti 6–15 let 70 Kč, studenti a senioři 100 Kč, rodiny 240 Kč
      

masopust

Hustopečský masopust

1. 2., od 10.00, Hustopeče, ulice Na Hradbách
Masopust spojený s koštem místních vín a zabijačkovými hody si vychutnejte v jihomoravských Hustopečích. Od 10 hodin se těšte na ukázky umění řeznických mistrů a ochutnávku zabijačkových pochoutek, úderem dvanácté se otevřou místní sklepy, těsně před polednem dojde ke slosování tomboly. Maskovaní účastníci průvodu obdrží sklenku vína zdarma.

  • Vstup: dobrovolné vstupné, prodej degustačních sklenek – info na místě
       

Sobotní masopustní hody v Pražské tržnici

1. 2., od 10.00, Praha 7 Holešovice, Pražská tržnice
Sobotní masopustní hody se konají ještě následující 2 víkendy, v sobotu 8. a 15. února

Pojíst, popít, vyrobit si masku a zatančit si za doprovodu živé hudby se vydejte do Pražské tržnice. Těšte se na piva z minipivovarů, zabijačkové speciality, paštiky jako od dědečka, valašské frgále, víno, palačinky a spoustu dalších dobrot.

  • Vstup: zdarma
       

Sousedské opékání špekáčků

1. 2., 9.00–14.00, Praha 10 Vršovice, Kubánské náměstí
Akce se bude konat i následující soboty 8., 15. a 22. února

Pokud si myslíte, že táborák se hodí jen k létu, na farmářském tržišti na Kubáni vám dokážou, že opékat špekáčky můžete klidně i v únoru. Na trhu si zakoupíte kvalitní uzeninu, ocelové pruty na opečení vám zapůjčí na místě a zajištěno bude i ohniště s dostatkem dřeva.

  • Vstup: zdarma
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín