0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 19.–20. 10. a následný pracovní týden

´biojarmark
ZDROJ: Archiv
sdílet:

O víkendu si dosyta užijete v Praze čokoládu, tamtéž se můžete vypravit na biojarmark do Národního zemědělského muzea, a když už tam budete, zkuste se pustit do naučné hry o původu potravin. V neděli pak zajeďte do skanzenu v Kouřimi na posvícení. A nezapomeňte na polévkovou akci, která sice nevychází na víkend, ale kombinuje v sobě dobré jídlo a dobrou věc, a proto se na ni vyplatí vypravit i ve všední den.

čokoládový festival

Čokoládový festival Praha

18.–20. 10., pátek 14.00–18.00, sobota 10.00–18.00, neděle 10.00–17.00, Praha 9, Galerie Harfa
Festival určený všem milovníkům čokolády na vás čeká v Praze. Těšte se na vaření s čokoládou, degustace, soutěže či čokoládový trh. Součástí festivalu je výstava velkých čokoládových soch zvířat nazvaná Zvířecí zoo. Sochy jsou vyrobeny celé z čokolády a barvy na srsti zvířat jsou tvořeny pouze kombinací různých odstínů bílé, tmavé a mléčné čokolády. Výstava Čokoládová zoo potrvá až do 28. 10.

  • Vstup: festival zdarma, Čokoládová zoo – 60 Kč
      

deti

Biojarmark v Národním zemědělském muzeu

18.–20. 10., 9.00–17.00, Praha 7, Národní zemědělské muzeum
Biojarmark, kde si můžete zakoupit produkty ekologického zemědělství a současně se setkat s farmáři, doprovázejí v Národním zemědělském muzeu tento víkend i dvě akce určené dětem a všem, kdo si rádi hrají. Soutěžní hru zaměřenou na původ potravin, zdravou výživu a bezpečné zacházení s potravinami Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš? pořádá ministerstvo zemědělství. Agátin hravý festival nabídne dětem montážní i tvořivé dílny a mnoho zábavných didaktických her.

  • Vstup: zdarma, Agátin hravý festival – zdarma, vybrané dílny 80 Kč
     

Svatohavelské posvícení

20. 10., 10.00–16.00, Kouřim, Muzeum lidových staveb Kouřim
Jak se za starých časů slavilo posvícení se dozvíte ve skanzenu v Kouřimi. Čekají vás vystoupení národopisných souborů, které předvedou lidové zvyky spjaté s posvícením, besedy s folkloristy, ale také ochutnávky svátečních jídel nebo ukázky zpracování zelí od krouhání přes šlapání až po nakládání. Rady vám poskytnou i bylinkářka, likérník a vinař. Děti potěší dobové hry a kolotoč.

  • Vstup: 150 Kč, snížené 80 Kč, rodinné 350 Kč, děti do 6 let zdarma
     

polévková smršť

Polévková smršť

21.–24. 10., pondělí–pátek 10.00–18.00, Praha 5, Anděl
Od pondělí 21. 10. až do pátku 24. 10. si můžete u vchodu do stanice metra Anděl na pražském Smíchově pochutnat na polévce a zároveň podpořit její koupí rehabilitaci pacientů, kteří se zotavují po mozkové mrtvici nebo jiném neurologickém poranění. Charitativní prodej polévek se bude konat už podeváté a opět se ho zúčastní špičkové restaurace, v jejichž čele stojí hvězdní kuchaři. Kdy jindy byste si mohli dát na ulici celerový krém od michelinskou hvězdičkou ověnčeného Romana Pauluse z Radisson Blu Alcron? Tak neváhejte, a zajděte na polévku!

  • Kompletní seznam polévkové nabídky a další aktuální informace najdete zde
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč