0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 2.–3. 2. 2019

Tipy na víkend 2.–3. 2. 2019
sdílet:
První únorový víkend pokračují na různých místech republiky zabijačkové a masopustní zábavy.

Masopust na Veselém Kopci

2. 2., 10.00–16.00, Skanzen Veselý Kopec u Hlinska

Mimořádně se během zimy otevře tuto sobotu skanzen na Veselém Kopci, a to při příležitosti masopustu. Uvidíte tak tradiční maškarní průvod i obřady, které jsou zapsány na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Na rozverné vystoupení maškar se můžete posilnit přímo v areálu v Hospůdce Na vejměnku, kde budou k snědku zabijačkové hody.

Vstup: 100 Kč, snížené 70 Kč, rodinné 270 Kč

 

Zahájení farmářských trhů na Náplavce

2. 2., 10.00–14.00, Praha, Náplavka

Na Hromnice o hodinu více – s přibývajícím světlem se čím dál víc těšíme na jaro, a zatímco v polích ohlašuje obrat k příznivější roční době zpěv skřivánků, ve městě je jím znovuotevření farmářských trhů. Opékáním špekáčků můžete zahájit jarní sezonu v Praze na Náplavce.

Vstup: zdarma, špekáčky s chlebem a horčicí k zakoupení na místě, kupující s vlastním talířkem mají slevu 5 Kč

 

Otevření 19. ročníku Salonu vín ČR

2. 2., 10.30–18.00, Valtice, Salon vín ČR, Zámek 1

Sto nejlepších vín oceněných oceněných zlatou medailí Salon vín České republiky můžete od soboty ochutnat na zámku ve Valticích. Degustační výstava bude otevřena celoročně.

Vstup: info na místě, otvírací doba a kontakt pro objenání řízené degustace zde

 

Hustopečský masopust na Turhandlích

2. 2., 10.00–19.00, Hustopeče, Na Hradbách

Fašank neboli masopust se zabijačkou a otevřené vinné sklepy na vás čekají v Hustopečích. Těšte se na zabijačkové hody, víno od místních vinařů a bujarou zábavu, kterou podpoří i cimbálová muzika. Chybět nebude ani tombola.

Vstup: dobrovolné vstupné bude věnováno na dobrovolné účely

 

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit