0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 22. 6.–23. 6.

jahodový koláč
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Česká zelenina, české jahody, český kmín a české pivo – tak se dá shrnout program na předposlední červnový víkend. Slavnosti věnované skvělým věcem vypěstovaným či uvařeným v tuzemsku se odehrávají po celé republice.

 

Svatojánské zámecké hody

22. 6., 11.00–19.00, zámek Čechy pod Kosířem
Mini gastronomický festival si můžete užít na zámku Čechy pod Kosířem (který vzhledem k názvu poněkud překvapivě najdete na Moravě). V Zámecké kuchyni se představí škola vaření, ochutnáte tam kávu, víno či pralinky, v Podzámecké kuchyni si dáte dobroty z tvarůžků, maso, pivo a med. Nakonec si můžete opéct špekáček na svatojánské vatře.

  • Vstup: 120 Kč – zahrnuje prohlídku zámku

bezový květ

Festival českého kmínu

22. 6., 10.00–15.30, Velké Meziříčí, Náměstí
Věděli jste, že český kmín vyniká kvalitou a dokonce se – podobně jako český mák – těší ve světě výborné pověsti? Ověřit, zda je vážně tak dobrý, můžete na akci zaměřené na perlu mezi tuzemským kořením. Spolek Český kmín a Olejový mlýn Petráveč vás zvou na Festival českého kmínu. Ochutnáte kmínovou limonádu, kmínový olej či kmínové pivo. Součástí festivalu je i kulinářská kmínová show šéfkuchaře Martina Štangla a restaurace Eska.

  • Vstup: zdarma

cuketa

Den farmářské zeleniny v Zálezlicích

22. 6., od 10.00, Zálezlice, areál farmy Hanka Mochov
Na na Mělnicko se vydejte na oslavu české zeleniny, přímo od pěstitele si budete moci na místě koupit čerstvě sklizenou mrkev, brambory, hrášek, kedlubny, cibuli, okurky, cukety či špenát, z bylinek už je k mání libeček, máta, petrželka, kopr a pažitka. Mimo to na farmářském trhu najdete ovoce, mošty, místní pivo, víno, marmelády i domácí klobásy. Čeká vás přednáška z oblasti zdravé výživy, dětské divadelní představení, ukázka sklizně zeleniny a soutěž o největšího Kedlubnožrouta.

  • Vstup: zdarma

JahodyHody

22. 6., 8.30–14.00, Praha 7, Heřmanovo náměstí
Jahodové hody si vychutnáte na posledním červnovém farmářském trhu na Heřmaňáku. Těšte se na jahodové dezerty, mojito a další jahodové koktejly, džemy a zmrzlinu. A chybět nebudou ani čerstvé jahody.

  • Vstup: zdarma

Pivní slavnosti

22. 6., od 12.00, Kadaň, Mírové náměstí
Oslavit národní nápoj ochutnávkou piv z malých pivovarů můžete na pivních slavnostech v Kadani. Pivovary se postupně představí na dobovém voze. Výsledky hlasování návštěvníků i odborné poroty potom určí vítěze oceněné pro letošní rok Kadaňským korbelem a Zlatou zátkou.

  • Vstup: zdarma
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit