0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 23. 2.–24. 2.

Tipy na víkend 23. 2.–24. 2.
sdílet:
Lidový masopust i vznešené pití šampaňského si můžete dopřát během posledního víkendu nejkratšího měsíce v roce.

Masopustní radovánky budou pokračovat do Popeleční středy, která letos vychází až na 6. 3. To znamená, že na obžerné a rozpustilé veselí nám zbývá ještě dvanáct dní. Níže se dočtete, kde se se můžete vrhnout do maškarních rejů nebo si pochutnat na vepřových hodech poslední únorový víkend.

Masopust v Rožnově

23. 2., 9.00–16.00, Rožnov pod Radhoštěm, Valašské muzeum v přírodě – Dřevěné městečko

Pravý valašský masopust s autentickou obchůzkou maškar a koledníků, vystoupením folklorních souborů a lidovou muzikou si vychutnáte ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. Občerstvit se budete moci u stánků řeznických mistrů, které najdete v hojném počtu v areálu Dřevěného městečka. Zároveň můžete hlasovat o nejlepší řeznický stánek. Součástí masopustu je i soutěž o nejlepší klobásku a nejlepší tlačenku.

Vstup: info na místě

 

Malé masopustní zabijačkové hody na Heřmaňáku

23. 2., 9.00–14.00, Praha 7, Řezáčovo náměstí

Oblíbený farmářský trh tentokrát zahalí vůně tlačenky, zabijačkového guláše, jelítek a jitrnic. Čepovat se bude pivo z malých pivovarů, a pokud vám záleží na životním prostředí, vezměte si s sebou vlastní půllitr i talíř – trh funguje částečně jako bezobalový.

Vstup: zdarma

 

Vepřové hody aneb Vepřobraní

23. 2., 10.00–18.00, Praha 5, Smíchovská náplavka

Vepřové hody si můžete dopřát i na břehu Vltavy, kde kromě zabijačkových dobrot dostanete i selátko na rožni nebo cizokrajné speciality. Těšte se na segedínský guláš, pelmeně, italské prosciutto, španělský salchichon či iberskou šunku.

Vstup: 50 Kč, děti do 12 let a držitelé průkazu ZTP zdarma

 

Údolský masopust

23. 2., 13.30–18.00, Kryštofovo Údolí

Pokud vás děsí velké akce, vydejte se na sousedský masopust v památkové rezervaci malebné obce na úpatí Jizerských hor, průvod vesnicí bude zakončen masopustní zábavou v místní Hospůdce u Kryštofa.

Vstup: zdarma

 

Vyhánění zimy z Plzeňské kotliny

24. 2., od 14.00, sraz průvodu u 7. ZŠ na sídlišti Vinice, Plzeň 3, pokračování v Zoologické a botanické zahradě města Plzeň

Přivolat jaro se vydejte na Plzeňsko. Masopustní průvod se zastaveními, mezi nimiž nebude chybět souboj zimy s jarem, stínání líného slaměného kohouta a utopení Morany, se vydá do plzeňské zoologické zahrady, aby z kraje vyhnal zimu. Slavnost zakončí soutěž v pojídání koblih a udělením tutulů koblížkového prince a krále.

Vstup: zdarma

 

La Bouteille de Champagne

23. 2., 13.00–16.00 a 17.00–20.00, Praha 1, Maltézské náměstí, Nostický palác

Degustaci exkluzivních šumivých vín z oblasti Champagne si vychutnejte v Praze. K ochutnání bude šampaňské, jaké se dodává do michelinských restaurací a které není na běžném trhu k dostání.

Vstup: 1590 Kč, on-line vstupné vyprodáno, omezený počet vstupenek k dispozici na místě, info zde

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit