0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 23.–24. 3. 2019

Tipy na víkend 23.–24. 3. 2019
sdílet:
Tuto sobotu se vydejte na rozkvetlými mandloněmi, na víno nebo na food festival.

Plný Block vol IX – FOOD

23. 3., 11.00–22.00, Praha 7, Tusarova 31, Vnitroblok

Na kurzy vaření, trhy, ochutnávky jídel tradičních a inovativních, s masem i bez, domácích i exotických vás lákají do holešovického Vnitrobloku.

Vstup: zdarma

 

Táborský festival vína

22. 3. od 19. 00 v táborských restauracích, Velká ochutnávka 23. 3., od 13.00, Tábor, hotel Palcát

Velkou ochutnávkou vín z Velkopavlovicka bude zahájen 11. ročník Táborského festivalu vína. Festival pak bude dalšími degustačními i kulturními akcemi v místních vinárnách a restauracích a v divadle Oskara Nedbala pokračovat až do poloviny dubna. V hotelu Palcát se tuto sobotu můžete těšit na více než 200 vzorků vína od 20 vinařů.

Předskokanem festivalu bude maďarský vinař a sommeliér Tamás Toth, který v předvečer – tedy v pátek 22. 3. – představí od 19.00 ve Vinotéce U Černého kocoura a zeleného stromu při samostatné degustaci průřez maďarskými víny včetně těch ze slavných oblastí Tokaj, Bükk, Mátra, Villány, Alföld, Szekszárd.

Vstup: Velká ochutnávka – 200 Kč na místě, předprodeji na recepci hotelu Palcát – 130 Kč, další info o festivalovém programu zde

 

Slavnosti mandloní a vína v Hustopečích

23. 3., 9.00–17.00, Hustopeče, obec a okolí

Rozkvetlými mandloňovými sady se můžete pokochat v jihomoravských Hustopečích. Mezi něžně kvetoucí stromy se můžete vydat po třech různě náročných vycházkových trasách, kde vás čekají zajímavá zastavení s aktivitami a zábavnými úkoly. Pokud dáváte před procházkou přednost gastronomickým zážitkům, vydejte se na kuchařskou show, v místních restauracích si dejte mandlové menu, pusťte se do prohlídky místních sklepů nebo přihlaste svůj zákusek do soutěže o nejlepší mandlový dezert.

Vstup: vycházka k mandloním – 50 Kč, slavnosti – 100 Kč, snížené – 50 Kč

 

Festival delikátních chutí

23. 3., 10.00–18.00, Praha, Novoměstská radnice

Více než dvě desítky kulinářů s nabídkou lahůdek z celého světa se na vás těší v prostorách Novoměstské radnice v Praze. Přijďte ochutnat knedlíčky dim sum, buddha bowls, speciality z avokáda, kozí a ovčí dobroty z českých farem, výběrovou kávu nebo řemeslný pivní speciál.

Vstup: zdarma

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit