Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 3.–4. 8. 2019

polévka
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Okurky, med nebo pivo – to jsou kulinární možnosti prvního srpnovévo víkendu. Začíná se už v pátek ve Znojmě, pokračovat můžete v sobotu v Litomyšli nebo na Horním Hradě řečeném Hauenstein.

 

Slavnosti okurek

2. 8., od 10.00, Znojmo, Horní náměstí
Kdo by neznal znojemské okurky? A právě jim jsou zasvěceny páteční slavnosti, která oživí centrum Znojma. Nakládačky, hadovky, ale i další zeleninu i ovoce budete moci nakoupit přímo od pěstitelů. Kdo už má zavařeno či naloženo, může své výrobky přihlásit do soutěží o nejlepší kyselou okurku či rychlokvašku. Soutěžit se bude i v plnění zavařovacích sklenic na čas a přesnost. Veselé soutěže a řemeslné dílničky budou připraveny i pro děti. Součástí slavností je i výstava zemědělských strojů a hudební vystoupení.

  • Vstup: zdarma

včely

Chvála medu

3. 8., 10.00–17.00, Horní Hrad řečený Hauenstein
Ochutnat med, medovinu nebo medové pivo, vyrobit si svíčky z včelího vosku či se dozvědět zajímavosti z oblasti včelařství a vyslechnout si přednášku o apiterapii – tedy blahodárném účinku včelích produktů na lidský organismus – můžete v sobotu na Horním Hradě v Karlovarském kraji. Na nádvoří zakoupíte během dne také včelařské potřeby, med a medové produkty. Na včely se budete moci podívat i pěkně zblízka pod mikroskopem.

  • Vstup: plné 150 Kč, dětské 100 Kč, rodinné 450 Kč, zvýhodněné vstupné pro včelaře

Litomyšlský pivní festiválek

3. 8., 13.00–23.00, Litomyšl, Toulovcovo náměstí
Komorní pivní festival s hudebním programem a vystoupením maxijedlíka vás čeká v Litomyšli. Pořadatel festivalu restaurace a minipivovar Veselka Litomyšl uvařil pro tuto příležitost Litomyšlský festivalový ležák. Svá piva přivezou i další minipivovary, například pivovar Čestmír, pivovar Široký Důl, pivovar Mejto, pivovar Raven, Měšťanský pivovar Kujebák, pivovar Raven, Kutílkova palírna a pivovar, Brněnský minipivovar Richard nebo Pivovárek Na Kopečku.

  • Vstup: info na místě
Skryt pre seznam
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...