0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 3.–4. 8. 2019

polévka
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Okurky, med nebo pivo – to jsou kulinární možnosti prvního srpnovévo víkendu. Začíná se už v pátek ve Znojmě, pokračovat můžete v sobotu v Litomyšli nebo na Horním Hradě řečeném Hauenstein.

 

Slavnosti okurek

2. 8., od 10.00, Znojmo, Horní náměstí
Kdo by neznal znojemské okurky? A právě jim jsou zasvěceny páteční slavnosti, která oživí centrum Znojma. Nakládačky, hadovky, ale i další zeleninu i ovoce budete moci nakoupit přímo od pěstitelů. Kdo už má zavařeno či naloženo, může své výrobky přihlásit do soutěží o nejlepší kyselou okurku či rychlokvašku. Soutěžit se bude i v plnění zavařovacích sklenic na čas a přesnost. Veselé soutěže a řemeslné dílničky budou připraveny i pro děti. Součástí slavností je i výstava zemědělských strojů a hudební vystoupení.

  • Vstup: zdarma

včely

Chvála medu

3. 8., 10.00–17.00, Horní Hrad řečený Hauenstein
Ochutnat med, medovinu nebo medové pivo, vyrobit si svíčky z včelího vosku či se dozvědět zajímavosti z oblasti včelařství a vyslechnout si přednášku o apiterapii – tedy blahodárném účinku včelích produktů na lidský organismus – můžete v sobotu na Horním Hradě v Karlovarském kraji. Na nádvoří zakoupíte během dne také včelařské potřeby, med a medové produkty. Na včely se budete moci podívat i pěkně zblízka pod mikroskopem.

  • Vstup: plné 150 Kč, dětské 100 Kč, rodinné 450 Kč, zvýhodněné vstupné pro včelaře

Litomyšlský pivní festiválek

3. 8., 13.00–23.00, Litomyšl, Toulovcovo náměstí
Komorní pivní festival s hudebním programem a vystoupením maxijedlíka vás čeká v Litomyšli. Pořadatel festivalu restaurace a minipivovar Veselka Litomyšl uvařil pro tuto příležitost Litomyšlský festivalový ležák. Svá piva přivezou i další minipivovary, například pivovar Čestmír, pivovar Široký Důl, pivovar Mejto, pivovar Raven, Měšťanský pivovar Kujebák, pivovar Raven, Kutílkova palírna a pivovar, Brněnský minipivovar Richard nebo Pivovárek Na Kopečku.

  • Vstup: info na místě
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč