0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend: Mikulovské delikatesy i ochutnávka hmyzu

lidový tanec
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Nemáte plán na víkend? Vyrazte za gastronomickými toulkami.

Festival národů Podyjí 

21. července- 23. července 2017 

festival národů

Na náměstí v Mikulově je od ptáku do neděle připraven již osmnáctý ročník gastronomického a hudebního festivalu s názvem: Festival národů Podyjí. Ta nabídne návštěvníkům prezentaci gastronomie různých národů a národnostních menšin nejen z Podyjí. 

Po všechny tři dny je připraven opravdu bohatý kulturní program, ale také, co k Mikulovu neodmyslitelně patří, ochutnávka vín. Z jídel se představí speciality maďarské, bulharské, indonéské, kavkazké, romské, židovské, vietnamské, španělské, srbské. Vína nabídnou mikulovští vinaři.

Vstupné: zdarma

Den hmyzožravců v pražské Zoo

 22. - 23. července 2017 10:00 - 16:00

jedlý hmyz

O tomto víkendu si na své v Zoo Praha přijdou všichni milovníci netradičních pokrmů. Podávat se zde budou ty nejvybranější pochoutky z hmyzu. Na již tradičních Dnech hmyzožravců budou moci návštěvníci ochutnat třeba šváby na medu a další delikatesy a zároveň se dozví mnoho zajímavého o hmyzožravých zvířatech.

Pokud vás lákají cvrčci v karamelu, sarančata v sezamovém obalu nebo švábi upravení na několik způsobů, rozhodně zamiřte do pražské zoologické zahrady. Všechny tyto hmyzí jednohubky a mnoho dalších budete moci vyzkoušet od 10 do 16 hodin v sobotu i v neděli u Vzdělávacího centra. Zájemci si pak budou moci vybrané recepty odnést domů.

Kromě ochutnávky se mohou lidé těšit na setkání s hmyzožravými zvířaty. Už v 10 hodin proběhne speciální komentované krmení hrabáčů kapských v Africkém domě. V rámci něho návštěvníci uvidí i jeho oblíbenou kaši a jako pochoutku podávané moučné červy.

O hodinu později se již budou moci návštěvníci u Vzdělávacího centra seznámit s dalšími zvířaty živícími se hmyzem. Až do 15 hodin budou k vidění další hmyzožravci, například gekončík noční, ježek bělobřichý, sklípkan a další. Kromě nich lidé uvidí i to, čím a jak se vlastně krmí.

Vstupné: dle ceníku pražské Zoo

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit