0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend: Mikulovské delikatesy i ochutnávka hmyzu

lidový tanec
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Nemáte plán na víkend? Vyrazte za gastronomickými toulkami.

Festival národů Podyjí 

21. července- 23. července 2017 

festival národů

Na náměstí v Mikulově je od ptáku do neděle připraven již osmnáctý ročník gastronomického a hudebního festivalu s názvem: Festival národů Podyjí. Ta nabídne návštěvníkům prezentaci gastronomie různých národů a národnostních menšin nejen z Podyjí. 

Po všechny tři dny je připraven opravdu bohatý kulturní program, ale také, co k Mikulovu neodmyslitelně patří, ochutnávka vín. Z jídel se představí speciality maďarské, bulharské, indonéské, kavkazké, romské, židovské, vietnamské, španělské, srbské. Vína nabídnou mikulovští vinaři.

Vstupné: zdarma

Den hmyzožravců v pražské Zoo

 22. - 23. července 2017 10:00 - 16:00

jedlý hmyz

O tomto víkendu si na své v Zoo Praha přijdou všichni milovníci netradičních pokrmů. Podávat se zde budou ty nejvybranější pochoutky z hmyzu. Na již tradičních Dnech hmyzožravců budou moci návštěvníci ochutnat třeba šváby na medu a další delikatesy a zároveň se dozví mnoho zajímavého o hmyzožravých zvířatech.

Pokud vás lákají cvrčci v karamelu, sarančata v sezamovém obalu nebo švábi upravení na několik způsobů, rozhodně zamiřte do pražské zoologické zahrady. Všechny tyto hmyzí jednohubky a mnoho dalších budete moci vyzkoušet od 10 do 16 hodin v sobotu i v neděli u Vzdělávacího centra. Zájemci si pak budou moci vybrané recepty odnést domů.

Kromě ochutnávky se mohou lidé těšit na setkání s hmyzožravými zvířaty. Už v 10 hodin proběhne speciální komentované krmení hrabáčů kapských v Africkém domě. V rámci něho návštěvníci uvidí i jeho oblíbenou kaši a jako pochoutku podávané moučné červy.

O hodinu později se již budou moci návštěvníci u Vzdělávacího centra seznámit s dalšími zvířaty živícími se hmyzem. Až do 15 hodin budou k vidění další hmyzožravci, například gekončík noční, ježek bělobřichý, sklípkan a další. Kromě nich lidé uvidí i to, čím a jak se vlastně krmí.

Vstupné: dle ceníku pražské Zoo

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč