0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend, tentokrát už od pátku 6. 9

vinobraní
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Podzim je čas sklizně hroznů, a tak není divu, že začátkem září bude většina víkendových tipů věnována vinobraní. Tradiční krojované vinobraní zažijete v Mikulově, v Roudnici nad Labem se kromě vína klade důraz na populární hudbu. Kdo má raději pivo, nechť se vydá do Žatce na Dočesnou. A milovníci perníku a chleba mohou zamířit na Vysočinu na posvícení do skanzenu na Veselém Kopci. Pro předvídavé milovníky grilování máme navíc i jeden tip na příští týden.

piknik v parku

Pálavské vinobraní

Na již 72. Pálavské vinobraní se vypravte do Mikulova. Celé město i zámek budou patřit vínu. Třídenní program slibuje nespočet degustací, včetně té, která provází Národní soutěž vín mikulovské vinařské podoblasti, představení vín z místních velkých i menších vinařství, krojované slavnosti s cimbálovou muzikou a lidovými zpěvy, historický průvod a požehnání boha vína Bakchuse hroznům. Chybět nebude ani program pro děti, tvořivá dílna ani zóna se street foodem, kde zaženete hlad.

  • Vstup: pátek – 400 Kč, sobota – 500 Kč, neděle (pouze zóna centrum) – 300 Kč, víkendové (zahrnuje pátek, sobotu, neděli, obě zóny) – 700 Kč, 6.–8. 9., pátek 16.00–24.00, sobota 10.00–24.00, neděle 10.00–18.00, Mikulov
      

Žatecká Dočesná

Žatecký chmel je pojem nejen u nás, ale i ve světě. Vypravte se za ním přímo do Žatce na 62. ročník Dočesné. Na slavnosti spojené s ukončením sklizně chmele budete moci ochutnat piva z desítek pivovarů, zúčastnit se soutěží, například v ručním česání chmele nebo v tanci s pivním korbelem na hlavě, zaposlouchat se do živé rockové či folkové a country hudby nebo zhlédnout historickou divadelní scénku pasování pěstitele chmelu do rytířského stavu. Součástí Dočesné je i odborná degustace, mezi doprovodné akce patří burza pivních etiket nebo recesní expozice Muzea Homolupulů.

  • Vstup: zdarma, 6.–7. 9., pátek 18.00–24.00, sobota 9.00–23.00, Žatec

tradiční slavnosti

Posvícení na Veselém Kopci

Podívat se na přípravu tradičního posvícenského pečiva a případně je i ochutnat můžete v roubených chalupách ve skanzenu na Veselém Kopci na Vysočině. Ve statku z Mokré Lhoty budou sázet pecny do zdejší chlebové pece, ve mlýně vám ukážou starodávnou přípravu perníku vtlačováním do dřevěných vyřezávaných forem. Součástí posvícení je i jarmark s lidovými výrobky. Zvláštní posvícenské menu si připravila i Hospoda Na vejměnku v areálu muzea.

  • Vstup: 120 Kč, děti (6–15 let) – 70 Kč, studenti (15–26) a senioři nad 65 let – 100 Kč, rodinné – 240 Kč, 7. 9., 10.00–16.00, Muzeum v přírodě Vysočina, skanzen Veselý Kopec u Hlinska

pečení chleba

 

Roudnické vinobraní

Velký hudební festival spojený s pitím vína a burčáku vás láká do Roudnice nad Labem. Součástí je i program pro děti. V rámci Dnů evropského dědictví také si budete moci prohlédnout zdarma také roudnické památky, případně navštívit tamní historické budovy, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné.

  • Vstup: 200 Kč, snížené 100 Kč, rodinné 500 Kč, 7. 9., 10.00–23.00, Roudnice nad Labem, centrum města a zámek

vinobraní

Kurz amerického low & slow BBQ

Pokud jste milovníky grilování, poznamenejte si do diáře čtvrtek 12. září a nezapomeňte se předem přihlásit na kurz Amerického low & slow BBQ, kde objevíte kouzlo pomalého grilování na grilech značky Traeger roztopených dřevěnými peletami. Osvojíte si nové techniky práce s masem a vyzkoušíte u nás zatím málo známý styl grilování. Naučíte se připravit čtyři druhy masa, od hovězího hrudí a žebírek přes vepřové ramínko až po steaky, a kouřovou příchuť získá na grilu i dezert nebo led do speciálně nakouřeného drinku. 

  • Vstup: 2990 Kč, 12. 9., od 16.00 (délka kurzu asi 5 hodin), Praha 2, Vila K10

pečené maso

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč