0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tradiční české speciality na Grand Restaurant Festivalu

Tradiční české speciality na Grand Restaurant Festivalu
sdílet:
V nejlepších restauracích po celé České republice právě probíhá Grand Restaurant Festival. Pojďme se podívat, čím své hosty šéfkuchaři rozmazlí.

Novinkou letošního ročníku Grand Restaurant Festivalu je propagace místních produktů, biopotravin a ekologických farem, které spolupracují s podniky zapojenými do festivalu. Restaurace budou proto v rámci tříchodového menu nabízet pokrm připravený ze sezonních a lokálních surovin nazvaný Farmář & tradice/Tradiční specialita. Šéfkuchaři představí jídla, která umějí navodit domácí atmosféru. Na talířích se objeví taštičky s povidly, kachní stehýnka, králík na smetaně a další tradiční české speciality.

Mnohé podniky do svého menu zařadily také zvěřinové pokrmy. Hosté se dočkají klasiky v podobě jelení kýty se šípkovou omáčkou v restauraci hotelu Zámek Zábřeh i méně obvyklé úpravy líček z divočáka dušených s hruškami v brněnské restauraci La Bouchée. Kromě jídel z kategorie Farmář & tradice/Tradiční specialita nabídnou podniky také Specialitu šéfkuchaře a Nejlepší jídlo od maminky, vše za zvýhodněné ceny.

Festivalové ochutnávky koupíte na www.grandrestaurantfestival.cz.



Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit