Novinkou letošního ročníku Grand Restaurant Festivalu je propagace místních produktů, biopotravin a ekologických farem, které spolupracují s podniky zapojenými do festivalu. Restaurace budou proto v rámci tříchodového menu nabízet pokrm připravený ze sezonních a lokálních surovin nazvaný Farmář & tradice/Tradiční specialita. Šéfkuchaři představí jídla, která umějí navodit domácí atmosféru. Na talířích se objeví taštičky s povidly, kachní stehýnka, králík na smetaně a další tradiční české speciality.
Mnohé podniky do svého menu zařadily také zvěřinové pokrmy. Hosté se dočkají klasiky v podobě jelení kýty se šípkovou omáčkou v restauraci hotelu Zámek Zábřeh i méně obvyklé úpravy líček z divočáka dušených s hruškami v brněnské restauraci La Bouchée. Kromě jídel z kategorie Farmář & tradice/Tradiční specialita nabídnou podniky také Specialitu šéfkuchaře a Nejlepší jídlo od maminky, vše za zvýhodněné ceny.
Festivalové ochutnávky koupíte na www.grandrestaurantfestival.cz.
Tradiční české speciality na Grand Restaurant Festivalu
V nejlepších restauracích po celé České republice právě probíhá Grand Restaurant Festival. Pojďme se podívat, čím své hosty šéfkuchaři rozmazlí.