0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tradiční zabijačka na farmářských tržištích

Tradiční zabijačka na farmářských tržištích
sdílet:
Farmářská tržiště na Jiřáku, Kubáni a Náplavce se rozhodla zahájit vánoční sezonu v duchu staročeského hodování – poctivou zabijačkou.

Zabijačky jsou sice spojovány s venkovem, proč si je však neužít také ve městě? Nezažijete sice zabíjení vepříka ani výrobu vepřových lahůdek, ochutnáte však spoustu poctivých jídel, bez kterých by zabijačka nebyla zabijačkou. Tržiště se rozvoní domácími jitrničkami, kroupovými a žemlovými jelítky, světlou i tmavou tlačenkou. Ochutnáte prejt a sulc. Zahřeje vás zabijačkový guláš, ovarové kolínko a kroupová černá polévka. A pokud nebudete mít dost, můžete si z grilu od řezníků koupit opékané jitrnice, jelita a klobásy.

Sejděte se s přáteli na některém z pražských tržišť – zabijačkové hody začínají zítra na Jiřáku, v sobotu pokračují na Náplavce a nakonec se jich v úterý dočkají i návštěvníci farmářských trhů na Kubáni.

Co: Zabijačkové hody
Kdy: 1. prosince (Jiřák), 4. prosince (Náplavka), 7. prosince (Kubáň) 2010
Kde: náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3; Náplavka, Praha 2; Kubánské náměstí, Praha 10
Info: www.farmarsketrziste.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit