0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Třetí Kozel se zabydlel v Praze

pípa pivo
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Na Smíchově vyrostla nová hospoda. Včera večer byla zasvěcena Velkopopovickému Kozlovi a mimo jiné jde o jediné místo v metropoli, kde vám načepují Velkopopovického Kozla 11° Medium přímo z pivních tanků.

Nově otevřenou Kozlovnu na Lidické 20 v Praze 5 na Smíchově nemůžete přehlédnout. Na venkovní fasádě se prochází nejeden kozel a ani uvnitř nezapomenete, kam že jste to vlastně zašli „na jedno“ – židličky a stoly s kopýtky, nasvícený reliéf s postavami kozlů, bodové osvětlení s kozlíky, růžky namísto klik a věšáků a samozřejmě dominantní socha kozla, která dohlíží na dění uvnitř.

čepuje se zde Velkopopovický Kozel 11° Medium a Premium (ležáky), Velkopopovický Kozel černý a nealkoholické pivo Radegast Birell. Velkopopovický Kozel 11° Medium je zde jako na jediném místě v Praze čepován přímo z pivních tanků. „Při používání tohoto systému nepřichází pivo při čepování vůbec do kontaktu se vzduchem, což má pozitivní vliv na kvalitu a trvanlivost nepasterizovaného piva,“ vysvětlil nám Vladimír Jurina, brand manažer Plzeňského Prazdroje. Kromě piva si v Kozlovně můžete dát nějakou tu chuťovku nebo si sem zaskočit na pořádný dlabanec.

Kozlovna je projekt Plzeňského Prazdroje. V současné době se na území České republiky nachází celkem tři Kozlovny. První vznikla v květnu loňského roku v Bystřici nad Pernštejnem, druhá pak letos v srpnu v Havlíčkově Brodě.

Více na www.kozlovna.eu.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit