Vychutnejte si první rybí večer v tomto roce ve vinohradské restauraci Fluidum. Servírovat vám bude neobvyklé pochoutky s tuňákem.
Tuňák žlutoploutvý, ze kterého budou jednotlivé chody připraveny, má velmi jemné, pevné maso s narůžovělou barvou. To vynikne například v jemné zeleninové polévce vichyssoise nebo na carpacciu z mangoldu. Tuňákové menu zakončíte typicky zimním dezertem – muffinem z jedlých kaštanů. Rybí pokrmy degustačního menu doplní speciální nabídka vín italských přírodních vinařů.
Menu večera:
- Tartar z tuňáka ochucený mátou s želé z dashi no moto
- Vichyssoise krém s kouskem tuňáka a houbami enoki
- Cappelletti plněné ricottou a zeleným chřestem s tuňákem a pisto omáčkou
- Tuňák zabalený v řase nori smažený v tempuře s wasabi kaší
- Tuňák pošírovaný v estragonovém oleji podávaný na carpacciu z mangoldu a s rizotem se smrži
- Domácí muffin z jedlých kaštanů
Co: Speciální menu
Kdy: 19. ledna 2011 v 19 hodin
Kde: Restaurant Fluidum, Lucemburská 1497, Praha 3
Za kolik: 1190 Kč
Info: www.fluidumrestaurant.cz