Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Týden české kuchyně v OSN

Týden české kuchyně v OSN
sdílet:
8.–12. června | tento týden patří v newyorském sídle OSN Česku, tedy české gastronomii, abychom byli přesní.

Co: Týden české kuchyně
Kdy: od pondělí 8. června do pátku 12. června
Kde: restaurace Delegates Dining Room, New York, USA

Festivaly členských států se zde pravidelně pořádají, a vzhledem k tomu, že České republice končí předsednictví v EU, nebyla lepší příležitost než představit českou gastronomii právě nyní. O ten nejlepší kulinářský obrázek se postarají členové Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Kromě nich se na přípravě podílí i řada organizací – CzechTourism v New Yorku, stálá mise České republiky při OSN a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, která vyšle Národní tým kuchařů ČR v čele s kapitánem týmu Janem Horkým.

Týden české kuchyně bude probíhat v restauraci Delegates Dining Room, kterou najdete ve 4. poschodí budovy OSN, a kromě vybraných lahůdek si v ní můžete užít i panoramatický výhled na New York.

Český tým čtyř kuchařů a cukrářů bude každý den podávat k obědům tradiční i inovovaná česká jídla a dezerty pro 300–400 hostů. Součástí festivalu jsou kromě běžného podávání oběda  i dvě další akce; tzv. ‚Chef’s Table‘ pro dvacet hostů, rekrutujících se zejména z odborného kulinářského tisku, VIP hostů, specialistů na turistický ruch apod., druhou významnou akcí je ‚Cocktail Reception‘ – což je otevírací recepce pro dvě stě hostů, velvyslanců jednotlivých členských zemí OSN a dalších významných osobností, kde se bude podávat osm druhů teplých a osm druhů studených předkrmů. 

Přirozeně pro vás máme seznam jídel i s recepty! Dobrou chuť!

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín