U Kastelána se bude podávat itálie

U Kastelána se bude podávat itálie
sdílet:
22.–24. 4. | Na kulinářský výlet do Itálie zve své hosty šéfkuchař Michal Göth z brněnského Restaurantu U Kastelána. Kuchyni Apeninského poloostrova doplní výběr tamních vín.

V pátek 23. dubna menu doprovodí řízená degustace vín s výkladem sommeliéra Jiřího Markuzziho.

Výběr z menu: polévka z mušlí a cuket s krutony, špenátovo-ricottové nočky s tygří krevetou, pošírovaná telecí panenka s ledvinkovým ragú na balzamiku s fazolkovou polentou
Co: Italské menu, degustace
Kdy: 22.–24. dubna 2010
Kde: U Kastelána, Kotlářská 51a, Brno
Za kolik: 1300 Kč
Info: www.ukastelana.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit