0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Učíme se od mistra: Španělský ptáček

Učíme se od mistra: Španělský ptáček
sdílet:
Nenechte se zmást názvem, tenhle hovězí závitek patří k nejoblíbenějším klasickým jídlům české kuchyně. Podle návodu Marka Všetečky zvládnou ptáčky připravit i ti, kdo si na ně dosud netroufali.

Marek Všetečka patří k nejlepším českým food stylistům a s Apetitem spolupracuje od jeho začátků. „V málokteré hospodě umějí české španělské ptáčky správně připravit, tak si ho radši udělejte doma,“ říká Marek. Jeho verze masových závitků nemá chybu – maso je měkké, jednoduše se dusí v troubě a šťáva je dotažená k dokonalosti trochou kaparů.

Recept na klasiku všech klasik spolu s obrazovým návodem krok za krokem najdete v říjnovém Apetitu.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit