…domácí ricottu, čerstvý sýr a alternativu anglické speciality clotted cream. Prozradíme vám, jak na věc, a k tomu přidáme recepty na delikatesy, které lze z toho všeho připravit.
Vyrobit ricottu zvládnete raz dva! A pak si ji užijte ve sladkých i slaných jídlech. Ochutnali jsme pro vás ricottové lívance s pomerančem, pepřovou rozpečenou ricottu a ricottové knedlíčky se špenátem a rajčatovou salsou.
Smetanový krém (clotted cream) vyrábějí Britové mnohahodinovým napařováním nad vodní lázní. Vy si jeho obdobu můžete snadno udělat doma v troubě a připravit z něj smetanový pohár s ostružinami a vdolečky plněné smetanovým krémem.
Domácí čerstvý sýr vám námahu spojenou se sháněním syřidla a investicí do teploměru stokrát vynahradí. Je báječný jen tak na měkkém chlebu s pažitkou nebo ho můžete grilovat s prosciuttem, opéct na pánvi s citronem či jím obložit bleskové pizzy se zeleninou.
Návod, jak připravit domácí sýry, a nápady, co z nich připravit, najdete v květnovém Apetitu.