0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Únavu po svátcích rozpusťte v pivních lázních

Únavu po svátcích rozpusťte v pivních lázních
sdílet:
Cítíte se po Vánocích a oslavách Silvestra unavení a hledáte vhodný způsob relaxace? Zkuste se ponořit do teplého piva.

První zmínky o kupelích v pivním moku jsou datovány do doby zhruba před 2 tisíci lety. Pivní lázeň v sobě spojuje horkou a minerální koupel s přísadami pivních kvasnic, směsí chmele a bylin o teplotě okolo 37 °C.

Provozovatelé pivních lázní slibují kromě relaxace také posílení imunitního systému, zlepšení funkce pohybového aparátu a srdeční činnosti, léčení kožních nemocí a ženám například zmenšení projevů celulitidy.

V posledních letech se s touto wellness  procedurou můžeme setkat i v Čechách. První pivní lázně se otevřely v Chodové Plané a v Harrachově.  Ve Skalce u Chebu v Hotelu Stein provozuje tzv. „Bernardovy pivní lázně” Rodinný pivovar Bernard. V sousedním Rakousku je zhruba deset let registrována receptura Bier Bottich Bad, která je založena na horkém kalu, který je v lázni spolu se sladovým ječmenem a chmelem. Tuto metodu si můžete vyzkoušet i v  horském hotelu Bahenec v městečku Písek u Jablunkova a teď i v nových lázních  ZOTO v Masné ulici v Praze 1.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit