Už se zase červenají jahody

sdílet:
Rok se těšíte na voňavé a české jahody, ale když pak postavíte plné koše v kuchyni, nevíte, co s nimi? S naším plánem proplujete záplavou jahod s lehkostí a budete si na nich pochutnávat, i když dávno zmizejí ze záhonů.

Právě sesbírané a zralé jahody je nejlepší sníst hned jen tak čerstvé či rozmačkané s cukrem, v pohárech se smetanou, čokoládovými a žloutkovými krémy, pěnami či se zmrzlinou. Krátce marinované čerstvé jahody vyniknou s piškotovým, listovým či křehkým těstem a smetanou.

V červnovém Apetitu najdete recepty na:

  • Koláč s jahodami a kokosovým krémem
  • Trifle s bílou čokoládou, pusinkami a sherry
  • Obrácené jahodové koláčky
  • Jahodovou bowli s ledovou tříští
  • Kynuté jahodové knedlíky
  • Mřížkový koláč s jahodovým džemem
  • Jahodový sorbet se sektem
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit