0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V Česku roste spotřeba mléčných výrobků

V Česku roste spotřeba mléčných výrobků
sdílet:
Podle předběžných výsledků Českomoravského svazu mlékárenského loni v průměru každý Čech spotřeboval 250 kilogramů mléčných výrobků. Spotřeba by tak vzrostla o zhruba sedm kilo na člověka. 

Výroba českých mlékáren ale v uplynulém roce poklesla. Větší podíl na trhu tak získávají zahraniční výrobky. Jejich podíl na celkové spotřebě dosahuje téměř 40 procent.

Počet automatů na mléko už překročil číslo 160



Na růstu spotřeby se projevil prý také zvýšený zájem Čechů o nákup mléka přímo od farmářů. Státní veterinární správa v minulém týdnu napočítala už přes 160 automatů na mléko.

Výroba mléka a jogurtů stoupá – máslo, tvarohy a sýry klesají



Výroba konzumního mléka a jogurtů meziročně vzrostla, produkce másla, tvarohů a sýrů se snížila. Čím dál více tak z obchodů tuzemské sýry a tvaroh vytlačují zahraniční výrobky.

Eidam je nejoblíbenější, dovezlo se ho 24 tisíc tun



Nejvíce se do Česka dováží eidam. Toho se loni dovezlo skoro 24 000 tun, většinou z Německa a Polska.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit