0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V Loukovicích chystají košt slivovice

slivovice
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Všichni milovníci slivovice jsou dnes zvání na druhý ročník akce nazvané Mezinárodní horácký košt slivovice a pálenek, která bude po celý dnešní den probíhat v kulturním domě v Loukovicích na Třebíčsku.

Pro všechny návštěvníky, kteří zároveň mohou být i degustátory, je připravena ochutnávka desítek druhů slivovice, pálenek a meruňkovice. Konzumace alkoholu se neobejde bez kvalitního základu v žaludku, proto nebudou chybět ani čerstvé zabijačkové pochoutky.

Gastronomickou akci zahájí o půl desáté kapela Horanka, o hodinu později vypukne pravá vesnická zabijačka. Chybět nebudou jelítka, jitrnice, ovar, tlačenky a další lahůdky. Své umění s ostrou výzbrojí předvedou nejen řezníci, ale i středověcí rytíři.

Na zdraví a až do dna!

Poté, co si všichni vytvoří ten pravý základ, mohou se pustit do ochutnávání, to začne úderem druhé hodiny odpoledne. Každý, kdo si zakoupí vstupenku a bude starší osmnácti let, dostane možnost stát se degustátorem. Porota vybere z několika desítek přihlášených vzorků pět nejlepších, které postoupí do finále. Vítězná pálenka, jež vzejde z finálového klání, získá titul Horácká slivovice a jméno hrdého majitele bude zvěčněno na putovním poháru.

Nouze o zábavu nebude ani ve večerních hodinách. Večer se můžete těšit na hudební a pěvecké variace v podání Jožky Šmukaře a cimbálové formace Rathan. Večerní zábava bude korunována v jedenáct hodin vyhlášením vítězných vzorků koštu a předáním pohárů a soutěžních cen vítězům.

Vstupenka vyjde zájemce na 300 korun, v ceně je zahrnuto pohoštění i doprovodný program po celý den. 

Související články

Alkohol v kuchyni: grappa
  • Tipy a triky

Alkohol v kuchyni: grappa

Vyhledávaný digestiv poslouží i jako přísada při vaření. Vinná pálenka grappa se vyrábí ze zbytků po lisování hroznového vína, což jí ale neubírá na chuti. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit