0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V otevírání ústřic vyhrál Frič

V otevírání ústřic vyhrál Frič
sdílet:

Václav Frič vybojoval vítězství v soutěži v otevírání ústřic, která se konala tuto sobotu na Staroměstském náměstí v Praze. Stal se tak šestinásobným mistrem republiky v této kulinářské disciplíně. I se započítanými penalizacemi otevřel 30 ústřic za 3 minuty a 29 sekund.


Druhý skončil Tomáš Hladík z pražské restaurace Ambiente Brasileiro a na třetím místě úřaduje Zdeněk Steininger z karlovarského Grandhotelu Pupp. V září čeká vítěze světový šampionát v irském Galway. 



České mistrovství v otevírání ústřic se konalo už po deváté. Letos museli soutěžící otevřít namísto dvaceti ústřic třicet kousků. A nestačilo jen správně je otevřít, ale museli také oddělit maso od schránky a elegantně je naservírovat na podnos.
 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit