0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V Praze se bude tančit a zabíjet!

Jitrnice na grilu
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Zabijačková polévka s kroupami, ovar, jitrnice, jelítka, světlý i tmavý prejt, tlačenka, zabijačkový gulášek, škvarkové placky, preclíky a pravé české buchty podle receptu babičky cukráře Krejčíka. To vše budete moci ochutnávat nebo nakupovat na pravé nefalšované zabíjačce, která bude probíhat v samém centru Prahy tuto a příští neděli.

Přijďte si připomenout tradiční český masopust, užít si jeho atmosféru a zažít, jak si toto skvělé období užívali lidé podle folklórních tradic. Těší se na vás parta řezníků, usměvavý personál, lidový harmonikář a houslista ze skupiny Šlapeto a na vše bude dohlížet sám pan prezident Asociace kuchařů a cukrářů pan Miroslav Kubec. Všechny dobroty se budou splachovat točeným pivem, svařeným vínem, grogem, slivovicí a becherovkou, tak s sebou vemte přátele, ať si máte s kým připít.

Pro zabijačkové dobroty si můžete přijít v neděli 15. a 22. února k hotelu InterContinental Praha. Hody začínají v 11.00 dopoledne, v klidu tak zapomeňte na vyváření nedělního oběda. Místo toho vemte rodinu na procházku a pořádnou žranici. A nemyslete ani na večeři, hody budou probíhat až do 17.00 a pokud by vám náhodou ještě zbylo místečko v bříšku, můžete dobroty nakoupit i domů. Nezapomeňte si ale přinést vlastní nádoby!

  • Zabijačková tmavá polévka – porce 30 Kč
  • Ovar – 100g za 20 Kč
  • Jitrničky – kus za 40 Kč, kg za 130 Kč
  • Jelítka – kus za 40 Kč, kg za 130 Kč
  • Jaternicový prejt – 100 g za 35 Kč, kg za 115 Kč
  • Kroupový prejt – 100 g za 35 Kč, kg za 100 Kč
  • Svetlá tlacenka – 100 g za 20 Kč, kg za 135 Kč
  • Tmavá tlacenka – 100 g za 20 Kč, kg za 150 Kč
  • Zabijackový guláš – 200 g za 75 Kč
  • Škvarkové placky – kus za 15 Kč
  • Preclíky – kus za 10 Kč
  • Domácí české buchty – kus za 35 Kč

Staročeská zabíjačka proběhne v rámci únorového masopustního festivalu Bohemian Carnevale 2009.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč