0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoce v klidu v Kampa parku

AD
menu kampa park
ZDROJ: Kampa park
sdílet:

Nemusíte trávit dlouhé hodiny u sporáku. Pokud si chcete o Vánocích opravdu odpočinout, pusťte přípravu štědrovečerní večeře z hlavy a nechte se obskakovat. Třeba v jedné z restaurací Kampa Group. Speciální vánoční menu bude ve všech restauracích v nabídce od 24. do 26. prosince. S drahou polovičkou, ale i s celou rodinou se můžete vypravit za nezapomenutelným kulinářským zážitkem do Hergetovy Cihelny, Kampa Parku, Cowboys či La Provence

V Hergetově Cihelně na vás jako předkrm čeká provensálská rybí polévka s opečenou mušlí svatého Jakuba, omáčkou Rouille a krutóny. Jako hlavní štědrovečerní chod bude podávána telecí svíčková s karotkami v javorovém sirupu, šalotkovým confit, bramborovým pyré a omáčkou demi glace. Sladkou tečkou na závěr poté bude jablečný štrúdl „2008“ s vanilkovou omáčkou a kardamonovou zmrzlinou.

V Kampa Parku si kromě romantiky s výhledem na Karlův most můžete vychutnat roládku z kraba královského s koprovým aioli a confit z husích jater foie gras s perníkem, hruškovou terinou a vyzrálým octem Balsamico. Hlavní chod bude v podobě pečeného halibuta s teplým bramborovým kompotem s černými lanýži, omáčkou z hovězí oháňky, pórkovým confit a pěnou z jeruzalémských artyčoků. Pro milovníky telecího je připravena druhá varianta hlavního chodu, confit z telecího líčka s bramborovo-pažitkovým pyré, pečenou řepou a fenyklem se smržovou omáčkou. Jako dezert se bude podávat kořeněný fondány z bílé čokolády a mrkve s kardamonovou zmrzlinou a malinami a také klasický výběr vánočního cukroví.

Pro milovníky francouzské kuchyně bude v La Provence připraveno vánoční menu inspirované provensálskou kuchyní. Jako předkrm se budou servírovat opečená kachní fois gras s jablečným tart tatin a kardamonovou omáčkou. Jako hlavní chod budou následovat jehněčí hřebínky s glazovanou karotkou, bramborovou terinou a omáčkou demi glace s brzlíkem. Na závěr příjemně překvapí – dezert s exotickým názvem Buche de Noël s čokoládovým krémem, pomerančovým kompotem a vanilkovou zmrzlinou.

Vánoční menu ve steakhousu Cowboys nemá s tradičním kaprem nic společného. Místo tradiční rybí polévky vás uvítají tradiční českou bramboračkou s hříbky a crostinou s foie gras. Následovat bude krůtí balotina s pečenými jablky, kardamonovou omáčkou a pavé z kořenové zeleniny. Sladkou tečku zajistí lívance s borůvkami a zakysanou smetanou se skořicí.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč