0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoce v klidu v Kampa parku

AD
menu kampa park
ZDROJ: Kampa park
sdílet:

Nemusíte trávit dlouhé hodiny u sporáku. Pokud si chcete o Vánocích opravdu odpočinout, pusťte přípravu štědrovečerní večeře z hlavy a nechte se obskakovat. Třeba v jedné z restaurací Kampa Group. Speciální vánoční menu bude ve všech restauracích v nabídce od 24. do 26. prosince. S drahou polovičkou, ale i s celou rodinou se můžete vypravit za nezapomenutelným kulinářským zážitkem do Hergetovy Cihelny, Kampa Parku, Cowboys či La Provence

V Hergetově Cihelně na vás jako předkrm čeká provensálská rybí polévka s opečenou mušlí svatého Jakuba, omáčkou Rouille a krutóny. Jako hlavní štědrovečerní chod bude podávána telecí svíčková s karotkami v javorovém sirupu, šalotkovým confit, bramborovým pyré a omáčkou demi glace. Sladkou tečkou na závěr poté bude jablečný štrúdl „2008“ s vanilkovou omáčkou a kardamonovou zmrzlinou.

V Kampa Parku si kromě romantiky s výhledem na Karlův most můžete vychutnat roládku z kraba královského s koprovým aioli a confit z husích jater foie gras s perníkem, hruškovou terinou a vyzrálým octem Balsamico. Hlavní chod bude v podobě pečeného halibuta s teplým bramborovým kompotem s černými lanýži, omáčkou z hovězí oháňky, pórkovým confit a pěnou z jeruzalémských artyčoků. Pro milovníky telecího je připravena druhá varianta hlavního chodu, confit z telecího líčka s bramborovo-pažitkovým pyré, pečenou řepou a fenyklem se smržovou omáčkou. Jako dezert se bude podávat kořeněný fondány z bílé čokolády a mrkve s kardamonovou zmrzlinou a malinami a také klasický výběr vánočního cukroví.

Pro milovníky francouzské kuchyně bude v La Provence připraveno vánoční menu inspirované provensálskou kuchyní. Jako předkrm se budou servírovat opečená kachní fois gras s jablečným tart tatin a kardamonovou omáčkou. Jako hlavní chod budou následovat jehněčí hřebínky s glazovanou karotkou, bramborovou terinou a omáčkou demi glace s brzlíkem. Na závěr příjemně překvapí – dezert s exotickým názvem Buche de Noël s čokoládovým krémem, pomerančovým kompotem a vanilkovou zmrzlinou.

Vánoční menu ve steakhousu Cowboys nemá s tradičním kaprem nic společného. Místo tradiční rybí polévky vás uvítají tradiční českou bramboračkou s hříbky a crostinou s foie gras. Následovat bude krůtí balotina s pečenými jablky, kardamonovou omáčkou a pavé z kořenové zeleniny. Sladkou tečku zajistí lívance s borůvkami a zakysanou smetanou se skořicí.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit