0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoce voní vanilkou

Vánoce voní vanilkou
sdílet:
Zkuste letos napéct cukroví s vlastnoručně vyrobeným vanilkovým extraktem a vanilkovým cukrem. Blogerka Věruška tvrdí, že jejich příprava je ta nejjednodušší věc na světě!

Ptáte se, proč mít v záloze vanilkový extrakt, když máte stále po ruce celý vanilkový lusk? Protože každý z nich má v kuchyni své místo. Zatímco semínka z vanilkového lusku je žádoucí použít do tekutého základu (mléko, smetana, čokoláda), kde dokážou uvolnit svůj vanilkový potenciál, extrakt je připraven k přímé spotřebě – do těsta na koláč, na sušenky, koktejly a taky do vašeho letošního vánočního dezertu. Blogerka Věra Strnadová pro vás vybrala med s česnekem a oplatky, které jsou vánoční předkrmovou záležitostí u našich sousedů na Slovensku. V jejich kombinaci s ricottou, jablky a vanilkou získáte lahodný, energií nabitý dezert, který třeba uspokojí ty, co si na cukroví nepotrpí.

Návod, jak připravit domácí vanilkový cukr a extrakt, najdete v prosincovém Apetitu.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...
Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...

Obchod Apetit