0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoční stromky a vinné klobásky na farmářských tržištích

Vánoční stromky a vinné klobásky na farmářských tržištích
sdílet:
Už jen několik posledních dnů zbývá, než se pomyslné brány farmářských tržišť na Kubáni a Jiřáku definitivně uzavřou. Provoz bude znovu zahájen až na jaře. Vyrazte proto nakoupit co nejdříve – máte poslední příležitost užít si podmanivou atmosféru farmářských tržišť.

Zimní farmářská nabídka


Sortiment i nálada na tržištích se znatelně pozměnily. Téměř zmizela zelenina, ovoce, houby a další čerstvé produkty, kterým mráz nesvědčí. Zato přibylo stánků se svařeným vínem a různými lahůdkami k občerstvení a zahřátí. Vybírat můžete také z nejrůznějších klobásek a domácích uzenin, čerstvého masa, sýrů, sušeného ovoce, medu, cukroví a pečiva, ovocných šťáv a dalších pochutin. Na kost promrzlí prodejci nabízejí také adventní ozdoby, krmítka pro ptáčky a další tradiční řemeslné výrobky.

Zabijačkové delikatesy


Na Kubáň se navíc vrátí úspěšné zabijačkové hody, a to zítra, tedy v úterý 22. prosince. Tržiště znovu rozvoní ovar, jitrničky, tlačenka i zabijačkový guláš. Až do čtvrtka 23. prosince budou k dostání také poctivé vinné klobásky připravené podle prvorepublikové receptury. Koupíte je nejen čerstvé pro domácí využití, ale také grilované jako součást občerstvení na vánočních farmářských trzích. Kromě delikates k snědku budou na Kubáni k dostání také vánoční stromky z jihočeské plantáže (smrky, borovice, jedle).

Co: Vánoční farmářské trhy
Kdy: Do 23. prosince 2010
Kde: Náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3; Kubánské náměstí, Praha 10
Info: www.farmarsketrziste.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit