Vegetfest: bezmasá jídla pro gurmány

sdílet:
Odlehčete tělu po masopustním hodování a zařaďte do jídelníčku více bezmasých jídel. Inspiraci načerpáte třeba na Vegetfestu.

Gastronomický festival Vegetfest můžete navštívit od 25. února do 17. března 2013 ve vybraných restauracích v Praze a Berouně. Akce se zaměřuje výhradně na vegetariánskou kuchyni. Zdravá a odlehčená jídla budou servírovaná formou tříchodových menu za 290 Kč. Bezmasé pokrmy představí především pražské restaurace jako třeba vegetariánský podnik Mlsná kavka, Lemon Leaf, Chateau St. Havel. Festivalové podniky nabídnou například dýňové rizoto, fenykl na víně s hořčično-medovou omáčkou nebo mátový pudink s limetkovou salsou. Z mimopražských jmenujme Sosta restaurant v Berouně, kde si pochutnáte na cuketových bramboráčcích a cheesecaku z kozího sýra.

Více informací o festivalu najdete na www.alakarte.cz/vegetfest/2013.

Připravila Irena Vaňková


Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit