0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Veselé štrúdlování

Veselé štrúdlování
sdílet:
Podzim patří bezesporu skořicí vonícím závinům plným šťavnatých jablíček. V Nové Říši na Vysočině každý listopad pořádají velké štrúdlové klání, ale náplně rozhodně neomezují jen na jablka, tvary na šišku, a dokonce ani na těstu netrvají.

Letošní 4. ročník proběhl 8. listopadu v místním Kulturním domě a kromě tradiční slané a sladké kategorie byla vyhlášena i kategorie „Z jablka cokoli, jakkoli…“. Novoříšskému kulturnímu spolku jsme do soutěže věnovali předplatné časopisu Apetit, a tak nás zajímalo, jak jejich velké štrúdlové klání dopadlo. Ve sladké kategorii se potýkalo osm přihlášených štrúdlů, ve slané jich bylo o jeden více a ve třetí, nové kategorii soutěžilo dokonce jedenáct výrobků z jablek. Kromě všemožných pokrmů nechyběl ani jablečný mošt, pálenka z jablek, a dokonce ani jablečná whisky.

Sladká kategorie

  1. Lucie Houzarová (Nová Říše) (štrúdl ve tvaru draka) vyhrál i originalitu
  2. Marie Běhanová (Nová Říše) (bavorský štrúdl se šlehačkou)
  3. Zdena Vaníčková (Roštejn) (štrúdl s ořechy)

Slaná kategorie

  1. Martin Sobotka (Nová Říše) (špenátový štrúdl s drůbežím masem a se švestkami)
  2. Dana Štěrbová (Předín) (salámový štrúdl)
  3. Milan Čurda (Bohuslavice) (štrúdl s nivou a olivami)

Kategorie – Z jablka cokoli, jakkoli…
Jedno jediné místo: Dana Čírtková (Nová Říše – starostka) (jablkové knedlíky s kokosem, tvarohem a skořicí)

Absolutním vítězem se stal pan Sobotka, který vyhrál se svým špenátovým štrúdlem s drůbežím masem a švestkami. Cenu poroty si odnesla Jitka Hameršmídová z Nové Říše za štrúdl s prejtem a se zelím.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč