0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Veselé štrúdlování

Veselé štrúdlování
sdílet:
Podzim patří bezesporu skořicí vonícím závinům plným šťavnatých jablíček. V Nové Říši na Vysočině každý listopad pořádají velké štrúdlové klání, ale náplně rozhodně neomezují jen na jablka, tvary na šišku, a dokonce ani na těstu netrvají.

Letošní 4. ročník proběhl 8. listopadu v místním Kulturním domě a kromě tradiční slané a sladké kategorie byla vyhlášena i kategorie „Z jablka cokoli, jakkoli…“. Novoříšskému kulturnímu spolku jsme do soutěže věnovali předplatné časopisu Apetit, a tak nás zajímalo, jak jejich velké štrúdlové klání dopadlo. Ve sladké kategorii se potýkalo osm přihlášených štrúdlů, ve slané jich bylo o jeden více a ve třetí, nové kategorii soutěžilo dokonce jedenáct výrobků z jablek. Kromě všemožných pokrmů nechyběl ani jablečný mošt, pálenka z jablek, a dokonce ani jablečná whisky.

Sladká kategorie

  1. Lucie Houzarová (Nová Říše) (štrúdl ve tvaru draka) vyhrál i originalitu
  2. Marie Běhanová (Nová Říše) (bavorský štrúdl se šlehačkou)
  3. Zdena Vaníčková (Roštejn) (štrúdl s ořechy)

Slaná kategorie

  1. Martin Sobotka (Nová Říše) (špenátový štrúdl s drůbežím masem a se švestkami)
  2. Dana Štěrbová (Předín) (salámový štrúdl)
  3. Milan Čurda (Bohuslavice) (štrúdl s nivou a olivami)

Kategorie – Z jablka cokoli, jakkoli…
Jedno jediné místo: Dana Čírtková (Nová Říše – starostka) (jablkové knedlíky s kokosem, tvarohem a skořicí)

Absolutním vítězem se stal pan Sobotka, který vyhrál se svým špenátovým štrúdlem s drůbežím masem a švestkami. Cenu poroty si odnesla Jitka Hameršmídová z Nové Říše za štrúdl s prejtem a se zelím.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit