- Vegetfest, Praha (27. února–20. března 2012)
Období masopustního hodování vystřídal půst, který předznamenává příchod Velikonoc. Až do 20. března nabízejí vybrané pražské restaurace speciální tříchodové menu, ve kterém nenajdete ani kousek masa. Dokazují, že vegetariánská kuchyně může být nápaditá a zajímavá.
Info: www.vegetfest.cz
- Degustace nových vín Gotberg, Red Pif, Praha (3.–10. března 2012)
Pražský vinný bar Red Pif připravil premiéru nových vín moravského vinařství Gotberg. V degustačním menu se vám představí tři přívlastková vína v kombinaci se třemi pokrmy za 450 Kč. Vychutnejte si je spolu s dokonalou prezentací a servisem.
Info: www.redpif.cz
- Degustační večer s nejlepšími českými biovíny, La Bouchée, Brno (2. března 2012)
I v České republice se pěstuje vinná réva podle zásad ekologického zemědělství. Vyrábějí se z ní zajímavá vína. Ta nejlepší pro rok 2011 vám v brněnské restauraci La Bouchée představí již tento pátek spolu s drobnými jídly inspirovanými francouzskou kuchyní.
Info: www.labouchee.cz