Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vína Argentiny a Chile

Vína Argentiny a Chile
sdílet:
16. března | Přijďte ochutnat vína, jaká jsme mohli mít, kdyby k nám kolem roku 1880 nepřišla mšička révokaz. Budete mít jedinečnou příležitost prozkoumat chuť argentinských značek Nieto Senetiner, Michel Torino, Valentin Bianchi, z Chile pak značky Viña Tarapacá, Luis Felipe Edwards a Viña Mar.

Co: Ochutnávka vín z Argentiny a Chile
Kdy: Pondělí 16. března 2009 v 18.00
Kde: Dům vín / Wineshome, Bílkova 13, Praha 1
Za kolik: 300 Kč (zahrnuje vynikající sortimentfrancouzských sýrů a chléb od soukromého pekaře pana Vondráčka)
Rezervace: Účast je nutné potvrdit na e-mail [email protected] tel. 606 159 632="mailto:[email protected]">

Víno začali v Chile pěstovat Španělé asi v roce 1554, v Argentiněv roce 1541, možná 1556. Chile proslula červenou odrůdou Carmenère,Argentina znamená temný Malbec. Obě jsou na původních kořenech, cožv Evropě už nemáme.

Indiánský systém zavlažování vinohradů křišťálově čistou vodouz tajících andských sněhů pomáhá vznikat vínu, které žádným jinýmnenahradíte. Neříká se mu ekologické, ale je. Argentinský Malbec jevětšinou z vinohradů z nadmořské výšky více než tisíc metrů, cožho činí snad nejzdravějším na světě. Proč? Vše se v pravý časdozvíte.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín