0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

VIinařská legenda z Pomerolu

AD
sklenice na víno
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Báječný večer ve společnosti vybraných vín a lahodných pokrmů, to je degustace vín z oblasti Pomerol a luxusní večeře, které se koná 14. prosince 2016 v 18 a 20 hodin v Galerii vín - Passage Millenium (V Celnici 10, Praha 1).

Pomerol & Château Petrus

Pomerol je malá venkovská oblast (nejmenší region v Bordeaux s pouhými 800 hektary) ležící na samém západním okraji regionu St. Émilion, severovýchodně od Libourne. Toto skromné návrší, v jehož středu se nachází Château Pétrus a Château Vieux Certan, je východním prodloužením štěrkovitého terénu Pomerol-Figeac. Vinice se rozprostírají na mírně zvlněných svazích, které se v délce asi 2 km svažují z výšky 40 m nadmořské výšky na pouhých 10 m.

Nejslavnější a nejdražší víno tohoto regionu je Château Petrus. Co dělá z toho vína nejdražší víno na světě? Odpověď nemá nic společného s podnebím – sousední vinice se totiž těší naprosto stejným klimatickým podmínkám. Nejdůležitějším výhodou Château Petrus je půda. Podloží pod vinicemi je anomálií a nazývá se „knoflíková dírka“. Písčito-jílovitá půda dává vínu koncentraci a eleganci, která je spojena s vysokou mineralitou. Sotva 4% z celkových 11,5 hektarů zabírá odrůda Cabernet Franc. Většina z něj se pro Grand Vin nepoužívá (pouze v případě jeho výjimečné kvality) a dá se tedy tvrdit, že Pétrus je téměř 100% Merlot.

Nízký obsah kyselin vytváří z Château Petrus skutečně jemné víno, které v kombinaci s vrozenou svůdností odrůdy Merlot umožňuje vinařství vyrábět intenzivně zbarvená, značně koncentrovaná vína, jenž by jinak byla příliš drsná k pití.

ochutnávání vína

Galerie vín Vás srdečně zve na unikátní večer ve společnosti vín od opravdové vinařské legendy právě z oblasti Pomerol – Jeana Pierra Moueixe. Vína přijede představit Stephane Laborie, exportní ředitel této společnosti a budete mít možnost ochutnat vína z jejich skvělého portfolia v čele s ikonickými víny Ch. Trotanoy, Belair Monange a La Fleur Petrus.

DEGUSTACE

14. prosince 2016, 18:00 v Galerii vín - Passage Millenium (V Celnici 10, Praha 1)

  • CHÂTEAU BARRAIL DU BLANC, Saint-Emilion Grand Cru 2012.
  • CHÂTEAU CHANTALOUETTE, Pomerol 2012
  • CHÂTEAU LA GRAVE à POMEROL, Pomerol 2010
  • CHÂTEAU LATOUR à POMEROL, Pomerol 2007
  • CHÂTEAU CERTAN DE MAY, Pomerol 2006

MENU POMEROL

14. prosince 2016, 20:00, Salon Bellevue – Passage Millenium (V Celnici 10, Praha 1, 6. patro)

Menu připraví Zdeněk Mareš a Jaroslav Finkous.

  • Champagne Louis Roederer vintage 2008, Losos z naší udírny, kaviár Sturia, crème fraîche
  • Château Belair 2000 – St. Emilion 1er Grand Cru Classé. Terina z telecího brzlíku, šalotková marmeláda
  • Château Belair Monange 2009 – St. Emilion 1er Grand Cru Classé. Humr na červeném víně s celerovými kuličkami
  • Château La Fleur Pétrus 2005 & 2008 – Pomerol, Srnčí Wellington, gratinovaná řepa, cherry omáčka
  • Château Trotanoy 1999 - Pomerol, Fromage/Francouzské sýry
  • Château Guiraud 1997 - 1er Cru Classé Sauternes. Ostružinové parfait na perníkové sušence, kávový doutník

Více: www.merlot.cz

Cena celého večera: 4.900,- Kč
Rezervace na [email protected] nebo na [email protected]

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč