0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vítěz dne buchtiček se šodó

Vítěz dne buchtiček se šodó
sdílet:
Podle výsledků ankety na plné čáře zvítězili opět ve vinohradské restauraci U Básníka pánve. Jejich buchtičky s medem, sádlem a rumem, upečené ve starých zadrátovaných pekáčích, přesvědčily nejvíce návštěvníků.

Jedna porce je málo


Zařadit na polední menu jedno z ‚tradičních‘ jídel českých školních jídelen se opět ukázalo jako velmi dobrý nápad. Někteří z návštěvníků restaurací jejich kouzlu totiž propadají natolik, že jsou ochotni poobědvat hned dvakrát i víckrát během jediného dne. Dokonce se objevili i strávníci, kteří obešli až pět zúčastněných podniků.

 

 

Lákavé recepty připravili i v dalších podnicích


V Magické zahradě vsadili na recept po prababičce doladěný jahodou a mátovými lístky. Jedinou vadou místních buchtiček snad bylo to, že jim poměrně brzy došly. Základem buchtiček, které připravili v Plzeňské restauraci, bylo francouzské kynuté těsto briož, do kterého se přidává navíc rum a citronová kůra.

Obrovskou porci buchtiček servírovali U Provaznice. Na mátu s jahodou a jinak klasický recept vsadili letos i v Domě vína U Závoje.

Buchtičky si také strávníci pochvalovali v Café Louvre, tedy alespoň ti, co je ještě stihli, neboť kolem půl druhé už zde byly nezvratně vyjedeny. Podobně na tom byli návštěvníci Kolkovny, kteří bohužel buchtičky neochutnali už ve 12 hodin, stejně jako U Pinkasů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit