Jedna porce je málo
Zařadit na polední menu jedno z ‚tradičních‘ jídel českých školních jídelen se opět ukázalo jako velmi dobrý nápad. Někteří z návštěvníků restaurací jejich kouzlu totiž propadají natolik, že jsou ochotni poobědvat hned dvakrát i víckrát během jediného dne. Dokonce se objevili i strávníci, kteří obešli až pět zúčastněných podniků.
Lákavé recepty připravili i v dalších podnicích
V Magické zahradě vsadili na recept po prababičce doladěný jahodou a mátovými lístky. Jedinou vadou místních buchtiček snad bylo to, že jim poměrně brzy došly. Základem buchtiček, které připravili v Plzeňské restauraci, bylo francouzské kynuté těsto briož, do kterého se přidává navíc rum a citronová kůra.
Obrovskou porci buchtiček servírovali U Provaznice. Na mátu s jahodou a jinak klasický recept vsadili letos i v Domě vína U Závoje.
Buchtičky si také strávníci pochvalovali v Café Louvre, tedy alespoň ti, co je ještě stihli, neboť kolem půl druhé už zde byly nezvratně vyjedeny. Podobně na tom byli návštěvníci Kolkovny, kteří bohužel buchtičky neochutnali už ve 12 hodin, stejně jako U Pinkasů.