Vychází březnový Apetit! Ví, jak na olivy a kam s pažitkou

sdílet:
Dnes vychází březnové číslo časopisu Apetit. Najdete v něm skvělé olivové recepty a svěží lahůdky s pažitkou. Také vám prozradí, jak na slané kapsy, a odhalí jídla podle slavných spisovatelů.

Olivy a olivový olej

Milovníci oliv si přijdou na své. Olivy k snídani, k obědu, k večeři i jako dezert? Nic nezvyklého. Olivy jsou zdravé, ale ne všechny stojí za koupi. Kritické degustátorské jazýčky se tentokrát zaměřily na olivy ve sklenicích, v sáčcích i na ty plechovkové a poradí vám, na kterých si smlsnete a od kterých ruce pryč.

Jaro přičaruje pažitka

Pažitka je bylinka, která má v kuchyni mnohé využití. Zkuste ji do brambor, do palačinek, nebo dokonce do dortu. Zdraví (jako) na talíři.

Oslavte měsíc knihy

Prozradíme vám, co si k snídani dopřával britský spisovatel Arnold Bennett, jak obědvali Voltaire a Chateaubriand a co ke kávě přikusoval finský básník Runeberg. Otevřete si dobrou knihu a dopřejte si pokrmy podle slavných literátů.

Svěží přílohy

Nudí vás ke každému jídlu rýže nebo knedlíky? Bylinkové a zeleninové přílohy jsou veselejší na pohled, a hlavně – je to vitaminová bomba. Namixujte si salát s hráškem, sójou a koprem a přečkejte zbytek zimy ve zdraví.

Dále v čísle

Recept na nakládané citrony, 3x hrášek, vaříme pomalu, sladké a šťavnaté dezerty, vegetariánská lahůdka od šéfkuchaře: nasi goreng, zahradníkův rok, Apetit na cestách: Pec pod Sněžkou.

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit