Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Březnový Apetit: Jak na olivy a kam s pažitkou

Březnový Apetit: Jak na olivy a kam s pažitkou
sdílet:
Dnes vychází březnové číslo časopisu Apetit. Najdete v něm skvělé olivové recepty a svěží lahůdky s pažitkou. Také vám prozradí, jak na slané kapsy, a odhalí jídla podle slavných spisovatelů.

Olivy a olivový olej

Milovníci oliv si přijdou na své. Olivy k snídani, k obědu, k večeři i jako dezert? Nic nezvyklého. Olivy jsou zdravé, ale ne všechny stojí za koupi. Kritické degustátorské jazýčky se tentokrát zaměřily na olivy ve sklenicích, v sáčcích i na ty plechovkové a poradí vám, na kterých si smlsnete a od kterých ruce pryč.

Jaro přičaruje pažitka

Pažitka je bylinka, která má v kuchyni mnohé využití. Zkuste ji do brambor, do palačinek, nebo dokonce do dortu. Zdraví (jako) na talíři.

Oslavte měsíc knihy

Prozradíme vám, co si k snídani dopřával britský spisovatel Arnold Bennett, jak obědvali Voltaire a Chateaubriand a co ke kávě přikusoval finský básník Runeberg. Otevřete si dobrou knihu a dopřejte si pokrmy podle slavných literátů.

Svěží přílohy

Nudí vás ke každému jídlu rýže nebo knedlíky? Bylinkové a zeleninové přílohy jsou veselejší na pohled, a hlavně – je to vitaminová bomba. Namixujte si salát s hráškem, sójou a koprem a přečkejte zbytek zimy ve zdraví.

Dále v čísle

Recept na nakládané citrony, 3x hrášek, vaříme pomalu, sladké a šťavnaté dezerty, vegetariánská lahůdka od šéfkuchaře: nasi goreng, zahradníkův rok, Apetit na cestách: Pec pod Sněžkou.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...