0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Březnový Apetit: Jak na olivy a kam s pažitkou

Březnový Apetit: Jak na olivy a kam s pažitkou
sdílet:
Dnes vychází březnové číslo časopisu Apetit. Najdete v něm skvělé olivové recepty a svěží lahůdky s pažitkou. Také vám prozradí, jak na slané kapsy, a odhalí jídla podle slavných spisovatelů.

Olivy a olivový olej

Milovníci oliv si přijdou na své. Olivy k snídani, k obědu, k večeři i jako dezert? Nic nezvyklého. Olivy jsou zdravé, ale ne všechny stojí za koupi. Kritické degustátorské jazýčky se tentokrát zaměřily na olivy ve sklenicích, v sáčcích i na ty plechovkové a poradí vám, na kterých si smlsnete a od kterých ruce pryč.

Jaro přičaruje pažitka

Pažitka je bylinka, která má v kuchyni mnohé využití. Zkuste ji do brambor, do palačinek, nebo dokonce do dortu. Zdraví (jako) na talíři.

Oslavte měsíc knihy

Prozradíme vám, co si k snídani dopřával britský spisovatel Arnold Bennett, jak obědvali Voltaire a Chateaubriand a co ke kávě přikusoval finský básník Runeberg. Otevřete si dobrou knihu a dopřejte si pokrmy podle slavných literátů.

Svěží přílohy

Nudí vás ke každému jídlu rýže nebo knedlíky? Bylinkové a zeleninové přílohy jsou veselejší na pohled, a hlavně – je to vitaminová bomba. Namixujte si salát s hráškem, sójou a koprem a přečkejte zbytek zimy ve zdraví.

Dále v čísle

Recept na nakládané citrony, 3x hrášek, vaříme pomalu, sladké a šťavnaté dezerty, vegetariánská lahůdka od šéfkuchaře: nasi goreng, zahradníkův rok, Apetit na cestách: Pec pod Sněžkou.

Související články

Marinované olivy 3× jinak
  • Tipy a triky

Marinované olivy 3× jinak

Při přípravě party oceníte každé jídlo, které můžete připravit rychle, a navíc s předstihem. Olivy v marinádě nikdy nezklamou. Tady jsou naše tři nejoblíbenější recepty....
Zbyly vám olivy?
  • Tipy a triky

Zbyly vám olivy?

Nevíte, co dělat s olivami, které zbyly po večírku? Nechte se inspirovat našimi tipy a žádná oliva nepřijde nazmar.   ...
Jaro přičaruje pažitka
  • Zajímavosti

Jaro přičaruje pažitka

Pažitka je nejen bylina, ale také koření. Obsahuje vitamin C, B₂ a celou řadu minerálů. Pažitku nikdy nevaříme a do pokrmů ji přidáváme až nakonec. Smetanové brambory jsou s pažitkou velcí přátelé, přidejte k nim ještě sezamovou pastu...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit