0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyražte v sobotu na Slavnosti mandloní a vína.

Vyražte v sobotu na Slavnosti mandloní a vína.
sdílet:
Hustopeče vítají jaro. Vínem i stovkami rozkvetlých mandloní...

Už tuto sobotu 19. března 2016 můžete přivítat jaro na Slavnostech mandloní a vína v Hustopečích. Těšit se můžete na bohatý program na hustopečském Dukelském náměstí, prohlídku mandloňového sadu s průvodcem nebo velikonoční jarmark. Po druhé hodině odpoledne pak v centru Hustopečí známý šéfkuchař Marcel Ihnačák pokřtí Mandlovou kuchařku Petry Pokorné.

Pestrý program už pátého ročníku slavností začne na Dukelském náměstí, v renesančním domě U Synků i přímo v mandloňových sadech od deváté hodiny ráno. „Na náměstí budou stánky, vystoupí country kapela, folklorní soubor Krajcárek, cimbálová muzika nebo mužácký sbor,“ vyjmenovala Jana Hrádková z marketingového oddělení města Hustopeče.

Organizátoři mysleli i na děti. Ty mohou vyrazit s rodiči a průvodcem Mandloňovou stezkou na rozhlednu. „Startovné je symbolických 10 korun. Po cestě budou pro malé i velké účastníky připraveny úkoly na celkem čtyřech stanovištích, na závěr bude za jejich splnění čekat na všechny u 17m vysoké rozhledny „mandlová“ odměna,“ doplnila Jana Hrádková.

Po celý den až do čtvrté odpoledne bude otevřená stálá vinařská expozice i sklepy v ulici Na Hradbách, vína místních vinařů bude možné ochutnat rovněž na nádvoří domu U Synků. Ke stájím Valkýra se navíc lidé mohou svézt koňským povozem. Hustopečské restaurace si pro své hosty připravily mandlové speciality.

 

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit