0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zaujalo nás: Babiččina zahrada

Zaujalo nás: Babiččina zahrada
sdílet:
V Průhonicích u Prahy se otevřela nová restaurace. Hostům předkládá jídla, která vycházejí z prvorepublikové kuchyně.

Nová restaurace Babiččina zahrada má sympatický koncept, který nás baví. Vévodí mu jednoduchý jídelní lístek, na kterém najdete báječnou klasiku jako telecí řízek s bramborovým salátem nebo ovocné knedlíky s přepuštěným máslem. Přímo v restauraci stojí modrá kachlová kamna, na kterých budou kuchaři vařit polévky, v peci péct kachny a domácí buchty. „Chybět nebude výběr domácích chlebů s kváskem, uzené speciality ani domácí limonády,“ doplňuje výčet lahůdek jako od babičky šéfkuchař restaurace Radek David, který se těší, až bude hostům předkládat prvorepublikové lahůdky, jako jsou račí ocásky, pečené sladkovodní ryby nebo roládky z perličky. A dodává, že do dobrého podniku nepatří žádné potravinové náhražky. „Dodavatele jsme pečlivě vybírali mezi českými a zahraničními farmáři. Raky a kachní játra dovážíme například z Francie, jablečná prasátka z Německa. Domácí těstoviny, knedlíky nebo bramborové krokety samozřejmě připravujeme čerstvé,“ doplňuje šéfkuchař Radek David. Cukety, rajčata nebo třeba bylinky pak mají z vlastní zahrady.
 

Po dobré večeři relaxace


Kromě jídla nabídne podnik Babiččina zahrada i ubytování a místo pro aromaterapii, masáže a odpočinek. „Je pro nás důležité vytvořit místo, kde se lidé nejen dobře najedí, ale načerpají i novou energii. Profesionální terapeutky budou v prvním patře návštěvníkům poskytovat například aromaterapie, polynéské a ajurvédské terapie nebo fyzioterapie,“ uvedl majitel podniku Yurij Kolesnik. V relaxačním patře restaurace nebudou chybět ani lymfatické nebo havajské masáže. Návštěvníci si budou moci zacvičit také jógu či zklidnit svoji mysl při meditaci.

Babiččinu zahradu najdete v Průhonicích u Prahy i na Facebooku.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit