0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zimní menu Buddha-baru

AD
filet minon
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Nové menu je inspirováno odvětvím Nikkei. Ochutnejte spojení peruánských a japonských chutí.

Pan-asijské speciality jsou na jídelním lístku Buddha-Bar Restaurantu již tradicí. V nadcházejících zimních měsících je zde ale najdete v překvapivé podobě. Na lístku se objevily lákavé speciality jako tiraditos, tedy sashimi pokrm z gastronomického odvětví Nikkei, které spojuje peruánskou a japonskou kuchyni. Právě Jižní Amerika a splynutí jejích chutí s Asií byla šéfkuchaři Lukášovi Želechovskému a jeho týmu při tvorbě menu na zimu 2016/2017 velkou inspirací.

Dalším příkladem tohoto netradičního mixu na první pohled velmi odlišných kuchyní jsou masové taštičky empanadas s trhaným vepřovým, které se namáčí do domácí chilli omáčky s tajnou asijskou recepturou nebo čerstvý losos ceviche, marinovaný podle peruánské tradice v limetkové šťávě a podávaný s omáčkou z tygřího mléka. A protože by to nebyla Jižní Amerika bez pořádného steaku, můžete se těšit také na filet mignon z hovězí svíčkové, podávaný s pyré z batátů a s asijským twistem v podobě hub shitake a pak choi.

Aktuální menu můžete do Buddha-Bar Restaurantu přijít ochutnat od začátku prosince 2016.

Zimní menu Buddha-Baru:

PŘEDKRMY:

  • ZELENINOVÉ ROLKY S MUČENKOVÝM DRESINKEM
    Moderní variace na vietnamské jarní závitky. Nakrájené zelí, mrkev, cuketa, zázvor a česnek se marinují v domácí chilli omáčce. Vše se potom zabalí do neuvěřitelně křupavého jarního těsta. Dresink se sladkokyselou chutí mučenky přináší osvěžění a podtrhuje chuť závitků.
  • VEPŘOVÉ EMPANADAS S DOMÁCÍ CHILLI OMÁČKOU S ASIJSKÝM TWISTEM
    Vyhlášené taštičky z kukuřičné mouky s kořeny v Jižní Americe. Taštičky z kukuřičné mouky plněné trhaným masem z krkovice, připraveného několik hodin metodou sous vide, a karamelizovanou cibulí. Podáváno s domácí omáčkou z grilovaných chilli papriček a chimichurri s tajným asijským twistem.

předkrm

  • JAPONSKÁ POLÉVKA KAORI S TOFU A RYBÍM MASEM
    Polévka s japonskými kořeny, ve které nechybí tradiční japonské chutě. Základ tvoří vývar Miso Shiro z fermentovaných sójových bobů, do kterého se přidá omáčka z uzených chilli papriček, česneku a zázvoru. Podává se s tofu, wakame, jarní cibulkou, smaženou šalotkou a selekcí ryb.

KAORI S TOFU A RYBÍM MASEM

  • PERUÁNSKÉ CEVICHE Z ČERSTVÉHO LOSOSA
    Rybí specialita z Jižní Ameriky, která vyniká způsobem přípravy. Maso se 'uvaří' marinováním v limetkové šťávě. Dresink přezdívaný tygří mléko zaručí, že ryba zůstane syrová, a přesto si zachová pravou chuť ceviche. Podáváno s omáčkou Aji Amarillo z grilovaných paprik a tygřího mléka.
  • CEVICHE Z ŘEPY S POMERANČOVOU REDUKCÍ A ŘEPOVÝM AIOLI
    Ideální předkrm pro vegetariány a vegany, postavený na základu z řepy pečené ve slupce doměkka. Podává se s redukcí z řepové a pomerančové šťávy s yuzu a řepovou majonézou aioli.

CEVICHE Z ŘEPY

SUSHI:

  • TIRADITO Z MUŠLE SVATÉHO JAKUBA
    Specialita z odvětví kuchyně Nikkei a výsledek dokonale vyváženého spojení peruánské a japonské gastronomie. Toto sashimi je vytvořené z čerstvé mušle sv. Jakuba, nakládané řepy a zázvorové omáčky.
  • HAMACHI TIRADITO
    Další lahůdka z odvětví Nikkei, tentokrát připravená z ryby hamachi, česky nazývané kranas – v Česku nepříliš známé, ale vyhlášené ve světě. Podáváno se sójovou asijskou omáčkou ponzu s lanýži.

HAMACHI TIRADITO

  • ROLKA Z PEČENÉ ČERNÉ TRESKY
    Sushi rolka připravená ze slavné černé tresky, podáváno v tradiční kombinaci s omáčkou ze sójové pasty miso a citrusu yuzu.
  • KŘUPAVÁ ROLKA Z PEČENÉ KŮŽE LOSOSA
    Netradiční sushi rolka ze šťavnatého masa z břicha lososa, zabaleného v očištěné a dokřupava opečené lososí kůži. Podáváno v dokonalém spojení s wasabi majonézou.

KŘUPAVÁ ROLKA Z PEČENÉ KŮŽE LOSOSA

  • KŘUPAVÁ ROLKA V TEMPUŘE S TATARÁKEM Z HAMACHI
    Japonská klasika v moderním pojetí. Rolka se syrovým masem z kranase, ochuceným jarní cibulkou, chilli a bylinkou shiso (perilla křovitá), následně obalená a osmažená v tempuře. Pro svěží chuť podáváno s ředkví bílou (daikon) a sójovou omáčkou ponzu.

HLAVNÍ CHODY:

  • DHÁL Z ČERVENÉ ČOČKY S RESTOVANOU ZELENINOU A CIZRNOU
    Vegetariány a vegany milovaný tradiční indická kaše z čočky ochucené římským kmínem a aromatickou směsí koření garam masala. Pokrm skvěle doplňuje restovaná zimní zelenina, cizrna a koriandrový olej.

DHÁL Z ČERVENÉ ČOČKY

  • FILET MIGNON S PYRÉ Z PEČENÝCH BATÁTŮ, HOUBAMI SHITAKE A PAK CHOI
    To nejjemnější maso z hovězí svíčkové upravené na přání hosta a nakrájené na tenké plátky, podávané s výraznou omáčkou ze sečuánského pepře a lanýžů a s pyré ze sladkých brambor, houbami shitake a pak choi.

DEZERTY:

  • PANDÁNOVÉ PALAČINKY S KOKOSEM A TAMARINDOVÝM SORBETEM
    Populární indonéské palačinky s výraznou zelenou barvou a ořískovo-kávovou chutí díky použití rostliny pandán jako základu na těsto. Čerstvý pandán se nejprve rozmixuje a poté se cedí přes plátno, hotové palačinky se pak plní směsí kokosu a palmového cukru. Podává se s domácím tamarindovým sorbetem a kokosovou šlehačkou.

PANDÁNOVÉ PALAČINKY

  • ČOKOLÁDOVÁ VARIACE S KÁVOVOU ZMRZLINOU
    Čokoládové bonbóny s pěnou z nejkvalitnější čokolády Valhrona Manjari vyrobené z kakaových bobů na Madagaskaru, slanéhým karamelem a sušenkami z karamelových křupinek a oříšků. Podává se s kávovou zmrzlinou na pistáciovém prachu.

ČOKOLÁDOVÁ VARIACE S KÁVOVOU ZMRZLINOU

  • TEPLÝ JABLEČNÝ KOLÁČ TARTE TATIN
    Variace Buddha-Baru na slavný obrácený koláč, s asijským dotekem karamelovou omáčkou infuzovanou karamelem a vanilkovou zmrzlinou navrch.
  • MUČENKOVÝ DORT PAVLOVA
    Exotický dezert stvořený z čokoládového korpusu, mučenkového krému, čerstvé mučenky, sněhových pusinek a mučenkové omáčky.

MUČENKOVÝ DORT PAVLOVA

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč