0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zimní svátek všech milovníků vynikajícího jídla je tu!

AD
předkrm
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Od 15. 1. do 28. 2. 2018 bude probíhat již IX. ročník úspěšného Grand Restaurant Festivalu, který se koná v 89 luxusních restauracích po celé České republice, které znáte z prestižního Maurerova výběru Grand Restaurant.

 

V rámci jednoho z největších a nejkvalitnějších gastronomických akcí u nás se můžete těšit na zvýhodněné degustační menu, tentokrát na originální téma „Superfood“. Mottem nadcházejícího ročníku je totiž „Superfood za super ceny!“. 

granátové jablkoSuperpotraviny neboli „superfood“ jsou rostlinné či živočišné suroviny s vysoce blahodárnými účinky na naše zdraví. Vynikají neobvyklou koncentrací živin, vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Díky jejich vysokým nutričním hodnotám a vědecky prokázaným účinkům na zdraví našeho těla nám svým způsobem prodlužují život.

Patří mezi ně například fermentovaná zelenina, včelí produkty, různá koření a divoké byliny, mořské řasy nebo mušle, ale i zvěřina, játra či „šťastné“ jehněčí. Šéfkuchaři zúčastněných restaurací se inspirovali tímto fenoménem a v rámci Grand Restaurant Festivalu 2018 každý z nich sestavil speciální degustační menu právě ze superpotravin.

„Šéfkuchaři se do tématu opřeli skutečně s vervou. A tak, kromě klasických pokrmů, ochutnáme třeba mořské řasy, dezert z baobabu, ryby na mnohé způsoby, habešskou bezlepkovou mouku, reishi – houbu nesmrtelnosti, ale i naše lokální superpotraviny jako třeba rakytník, moruši či ostropestřec v těch nejkreativnějších variacích,“ říká Pavel Maurer.

Doprovodný program: Mňam Zážitky

Grand Restaurant Festival bude i tentokrát nabízet něco speciálního navíc, tedy jedinečné „Mňam Zážitky“. Všech se zúčastní i zakladatel festivalu, Pavel Maurer.  

Prvním z nich bude Slavnostní Superfood Raut, který se bude konat 15. 1. 2018 ve Francouzské restauraci Art Nouveau v Obecním domě jako zahájení celého festivalu.

grand restaurant festivalMňam Zážitků je pro milovníky vytříbených chutí připraveno hned několik. V rámci Fauna & Flora & Aqua navštívíte nový Levitate Restaurant a ochutnáte osmichodové degustační „superfood menu“. Následně se přesunete do vietnamské tržnice SAPA, kde vás bude čekat prohlídka místních obchodů, buddhistického chrámu a na závěr i cooking class, ve které si vyzkoušíte vařit z lokálních ingrediencí a superfood. 
Na vícechodovou degustaci čínské, japonské, thajské, indonéské či indické kuchyně, „Teppanyaki show“ a „Sushi Workshop“ se můžete těšit s Mňam Zážitkem Asian Temple – vůně a chutě Asie.
V široké nabídce jsou i speciální Mňam Brunche v Mlýnci či Satuy, které jistě ocení každý, kdo zbožňuje pozdní dlouhé snídaně. 

Ani letos nebudou chybět tradiční Mňam Procházky. Procházka s názvem Genius loci nás zavede do starobylého centra Prahy. Navštívíme zde Aquarius Restaurant, CottoCrudo v hotelu Four Seasons a Café de Paris. Díky Procházce zvané In vino veritas zavítáme do proslulé restaurace U Malířů 1543 a do románských sklepení Le Terroir, kde nás vedle ochutnávky pokrmů čeká i degustace špičkových vín.

Vyrazíme také mimo Prahu, a to na Mňam hory v Peci pod Sněžkou, kde si přijde na své každý vášnivý lyžař, ale i milovník wellness a krásné přírody s čerstvým vzduchem. Navštívíme totiž špičkový Hotel Horizont a Lesní boudu, kde ochutnáme původní stravu krkonošských horalů ze superpotravin z místní farmy.

Na vlastní průzkum se můžeme vydat díky Mňam Balíčkům, jež spojují špičkové kulinární požitky s ubytováním ve výjimečných lokalitách. 

JAK ZAKOUPIT?

Jednotlivé degustace v rozmezí od 250 do 600 Kč je možné zakoupit výhradně na www.grandrestaurantfestival.cz. Hosté si mohou vybrat základní, dvouchodovou nebo tříchodovou degustaci párovanou s nápoji. Připraveny jsou opět dárkové poukazy na tříchodové degustace, ale i na zmiňované "Mňam Zážitky", které se cenově liší. Dopřejte sobě a svým blízkým jedinečný dárek a “nejezte, nepijte ani nežijte blbě!”.

Zakoupením degustace pomůžete! Část výtěžku z Grand Restaurant Festivalu letos obdrží indiánský kmen Arhuaco usilující o získání svého území v pohoří Sierra Nevada v Kolumbii.

grand restaurant festival

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit